USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Експерти розповіли, як відрізнити нові долари від фальшивок

14 Вересня 2013 12:38
В Україні через місяць увійдуть в обіг нові 100-доларові купюри. У зв'язку з цим експерти порекомендували, як не потрапити на фальшивомонетників і розпізнати фальшиві долари нового зразка, інформує «Сегодня».

«На території США введення в обіг нових доларів почнеться з 8 жовтня 2013 року. На території України перша нова купюра може з'явитися вже 9 жовтня - разом з пасажирами першого літака з США», - повідомила експерт Незалежної асоціації банків України Наталія Рудуха.

Варто зазначити, що нова валюта має додаткові голографічні елементи: на лицьовій стороні банкноти, ближче до лівого краю, з'явилася синя 3D-смуга, а також чорнильниця мідного кольору, яка при певному нахилі змінює колір на зелений.

Зі слів експертів, українцям варто бути обережними під час використання нових доларів. «Кожен раз, коли у нас з'являється нова, нікому не відома купюра, активізуються шахраї. Вони можуть зробити своєрідний сурогат і видавати його за банкноти нового зразка. Але це триватиме до тих пір, поки люди не почнуть впізнавати нову купюру», - зазначає президент Украналітцентра Олександр Охрименко.

Українські банкіри заявляють, що готові до можливих витівок фальшивомонетників. «Наші касири та обладнання здатні визначати справжність будь-якої валюти світу. У нас система інформування така, що буквально за день можна провести навчання персоналу. Тому з технологічної точки зору проблем немає», - повідомив глава прес-служби одного з провідних банків Олег Серга.

Незалежний експерт Сергій Шуміхін запевняє, що безпечніше мати справу з гривнею і євро. «Долар настільки популярна у світі валюта, що дуже багато бажаючих його підробити», - вважає він. А ось Наталія Рудуха при визначенні фальшивих грошей радить дивитися на портрет Франкліна: «На оригінальній 100-доларовій купюрі Бенджамін Франклін не посміхається, його губи стиснуті. А на підробках він, навпаки, посміхається».
ЧИТАТИ ЩЕ: НОВА 100-ДОЛАРОВА КУПЮРА ЗМІНЮЄ КОЛІР. ФОТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Whois Показати IP 14 Вересня 2013 12:39
Експерти то ті дяді, що біля Пано чергують?
Семен до Whois Показати IP 14 Вересня 2013 13:02
По-моєму,краще мати справу з тими експертами,що біля "Пано" чергують,ніж з тими,що на Київському майдані і Б.Хмельницького (влада) !
Юрко Залупельний Показати IP 14 Вересня 2013 17:40
"В Україні через місяць увійдуть в обіг нові 100-доларові купюри."-, что, гривну остаточно накуй?
Сиба до Юрко Залупельний Показати IP 14 Вересня 2013 22:08
статтю дебіли повні написали!
Александр Показати IP 15 Вересня 2013 12:26
Наталія Рудуха при визначенні фальшивих грошей радить дивитися на портрет Франкліна: «На оригінальній 100-доларовій купюрі Бенджамін Франклін не посміхається, його губи стиснуті. А на підробках він, навпаки, посміхається». Вот это эксперт! Пора бы давно знать, что на выпущенных в обращение в Украине 100-дол.купюрах Франклин плачет!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus