USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Фрукти та овочі з Польщі хочуть заборонити ввозити в Україну

18 Вересня 2023 16:09
Україна заборонить ввозити овочі та фрукти з Польщі у відповідь на продовження заборони імпорту збіжжя.

Єврокомісія минулого тижня скасувала обмеження вільного обігу українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику на території Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини. Польща, Угорщина та Словаччина відмовились виконувати це рішення і продовжили ембарго. Україна буде скаржитися на них до Світової організації торгівлі, сказав заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка в інтерв’ю Politico, передає Gazeta.ua.

«Важливо довести, що ці дії є юридично неправильними. І тому ми почнемо судові процеси», – пояснив він.

Рішення трьох держав не є просто внутрішньою справою Євросоюзу. Воно викликає системне занепокоєння: чи можуть міжнародні торговельні партнери вірити, що Єврокомісія говорить від імені всього Євросоюзу.

«Я думаю, весь світ повинен бачити, як країни-члени ЄС ставляться до торгових партнерів і самого ЄС, тому що це може вплинути на інші країни», – наголосив заступник.

Словаччина продовжила обмеження Єврокомісії до кінця року. Польща додала до них борошно та корми. Угорщина заборонила понад 20 продуктів, серед яких – м’ясо.

«Ці свавільні заборони – це смішно. Думаю, Угорщина тут робить політичну заяву про те, що вона хоче заблокувати торгівлю з Україною, а також повністю ігнорувати Брюссель. І тому я вважаю, що це дуже зухвалий рух проти нас обох з боку Будапешта», – сказав Качка.

Додаткові заборони Угорщини символічні, Україна не експортує туди багато м’яса. Але польські обмеження вплинуть на велику частину українського експорту.

«Ми будемо змушені вжити заходів у відповідь на додаткові продукти та заборонимо імпорт фруктів і овочів з Польщі», – пояснив заступник міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 18 Вересня 2023 16:25
Молоко , м'ясо і їх продукти. Як Пісьорів погонять, тоді дозволити. Після виборів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus