USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Громаді на Волині, яка переплатила за бензин для шкільних автобусів, повернуть майже 150 тис. грн

2 Лютого 2023 19:28
Північно-західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу, визнав недійсними додаткові угоди та зобов’язав стягнути на користь Маневицької селищної ради Волині майже 157 тис. грн.

Про це повідомляють у прокуратурі Рівненщини.

Так, у 2021 році між приватним товариством і відділом освіти укладено договір про закупівлю пального для заправки шкільних автобусів.

За час виконання цього договору до нього шість разів вносились зміни, які, зрештою, призвели до збільшення ціни за 1 л дизпалива та бензину майже на чверть, хоча коливання ціни на пальне на відповідному ринку товарів у той час не було.

Внаслідок цього управління освіти недотримало понад 6,5 тонни пального, якого б вистачило для перевезення дітей впродовж місяця. Це стало підставою для звернення з відповідним позовом до суду.

Судом першої інстанції винесено рішення на користь суб’єкта підприємницької діяльності, який, діючи недобросовісно, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», без належного обґрунтування та документального підтвердження змінював 6 разів за 2 місяці ціну за одиницю товару.

Займаючи принципову позицію та не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Рівненською обласною прокуратурою подано до суду апеляційну скаргу.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурора та задоволив позов. Відтак збитки, завдані місцевому бюджету, підлягають примусовому стягненню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus