USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Із Луганського сектору вивезли тіла 9 загиблих українських бійців

5 Червня 2015 09:09
Продовжують вивозити тіла загиблих українських солдат із Луганщини. Цього разу їх - 9, яких дістали з братської могили. П’ять тіл поховали ще в 2014 році.

Виникли проблеми з їх ідентифікацією, адже матері загиблих не хочуть здавати ДНК-матеріал для процедури, оскільки держава дала їм надію, що їх сини все ще в полоні.

Про це розповів глава правління ВГО «Союз Народна пам’ять» Ярослав Жилкін, - інформує «Преса України».

«Сьогодні повертається група, яка працювала в Луганському секторі, везуть 9-ть, п'ять з них - по подіях 2014 року. Знайщли у братській могилі», - повідомив Жилкін.

Також він розповів, що зусиллями волонтерів, які проводили розслідування, 4 тіла цілком можливо ідентифікувати, якщо зробити ДНК і співставити отриманий результат з базою даних (для візуального впізнання останки солдат не придатні). Проте тут існує проблема – родичі не здають ДНК-матеріал.

«Тільки одна мама з цих зниклих безвісти, здала аналіз на ДНК. А решта і не збираються цього робити (бо неодноразово отримували від офіційних органів (не будемо говорити яких) відповідь на їхній запит, мовляв, ваш син перебуває в полоні, і ми ведемо роботу по....», - каже Жилкін.

Його обурює те, що відповідні відомства дають матерям неправдиву надію - неперевірену інформацію про долю їхніх зниклих безвісти синів.

«Які слова потрібно підібрати і кому, щоб матері пояснити, для чого їй потрібно здати матеріал для виділення ДНК-профілю? І чи повірить вона тепер гірку правду?», - пояснює Ярослав Жилкін.

Нагадаємо, наприкінці травня Жилкін заявляв, що жодна із сторін, які беруть участь у військовому конфлікті на сході України не можуть назвати справжню кількість військовополонених. Таке відбувається через утримання полонених у різних місцях, та й до СБУ їх не завжди віддають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus