USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

14 Травня 2024 22:02
Уряд продовжив на цей рік проєкт з оздоровлення дітей державним коштом і розширив географію закладів, задіяних в програмі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Цьогоріч дітей за програмою єОздоровлення прийматимуть заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві, якщо вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. На відміну від минулого року, тепер заклад не обов’язково має розташовуватися в карпатському регіоні та мати вищу категорію», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що програму єОздоровлення запустили минулого року. Вона працює за принципом «гроші ходять за дитиною». Торік путівки вперше не розподілялися в ручному режимі. Натомість батьки отримували кошти на картку і самі оплачували путівку в один із визначених закладів у Карпатах.

Пілотний 2023 рік показав ефективність такого формату. Майже 2000 дітей з малозабезпечених сімей відпочили без навантаження на сімейний бюджет. Тому у 2024 році програму вирішено масштабувати, підкреслили у Мінсоцполітики.

Читати ще: Уряд створив Стратегічну інвестиційну раду – для нових проєктів та моніторингу

Для отримання коштів батьки мають відкрити рахунок у ПриватБанку спеціально під цю виплату. За отримані кошти можна купити путівку для дитини в обраний серед учасників проєкту заклад.

Сума виплати на одну дитину становитиме 15 980 грн (5 прожиткових мінімумів для дітей віком 6-18 років). Вартість оздоровлення дитини залежатиме від категорії дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Путівки через єОздоровлення зможуть отримати діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях, та діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

Послугою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина не отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Як повідомлялося, торік на оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги, було спрямовано 200 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus