USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Кабмін зберіг незмінними тарифи на електроенергію до кінця квітня

28 Грудня 2023 09:11
Кабінет Міністрів України продовжив дію механізму покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на електроенергію для населення до кінця квітня 2024 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНІАН.

«Продовжуємо дію ПСО на електроенергію до кінця квітня наступного року. Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт/год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону», – заявив очільник уряду.

Також він зазначив, що перший зимовий місяць українська енергетика проходить успішно.

Читати ще: Тарифи на комунальні послуги можуть зрости, – НБУ

«Вже кілька днів поспіль знижується добовий максимум споживання. Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств», – сказав Шмигаль.

Раніше народна депутат, член Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП Інна Совсун заявила, що впровадження механізму імпортного ПСО посилить боргову кризу в галузі енергетики.

«Я не підтримую таку ідею. Звісно, це звучить як просте рішення – перекласти всі фінансові обов’язки на одну компанію і зняти із урядовців подальшу відповідальність за імпорт. Однак, цей механізм матиме значні негативні ефекти. Перш за все, це лише посилить кризу боргової ями, у якій і так знаходиться більшість державних учасників ринку електроенергії. Сума боргів вже складає близько 60 мільярдів гривень, значна частка з яких припадає у формі кредиторської чи дебіторської заборгованості саме на Укренерго», – прокоментувала вона ідею впровадження «імпортного ПСО».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Грудня 2023 12:49
Дєкуємо
скептик Показати IP 28 Грудня 2023 14:13
встановлення тарифів на електроенергію відноситься до повноважень НКРЕКП, а не Кабміну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus