USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Кому належать 10 найбільших ломбардів України

13 Грудня 2017 15:37
За кілька років ломбарди стали в Україні невід'ємним елементом "соціальної інфраструктури". У великих містах вони на кожному кроці.

БізнесЦензор спільно з аналітичною компанією Youcontrol склав рейтинг українських ломбардів.

Для зручності клієнтів часто ломбард знаходиться відразу біля залу з ігровими автоматами (офіційно такі зали працюють, як лотерейний бізнес). Тобто, здав вкрадене у родичів або у перехожих на вулиці майно - і відразу в зал ігрових автоматів.

Ломбарди приймають все: ювелірні вироби, техніку, будівельні інструменти, антикваріат, шуби з натурального хутра. Можна здати меблі або автомобіль. Офіційно такий прийом називається - кредитування під заставу майна. За фактом же здане в заставу майно рідко викупляють у ломбарду.

Якщо у вас або ваших знайомих пограбували будинок, квартиру, зі стовідсотковою ймовірністю поцуплене майно буде здано в ломбард, а гроші витрачені на алкоголь, наркотики або програні в залі ігрових автоматів.

Всього в Україні налічується 430 юридичних осіб, що працюють, як ломбарди. Ця цифра не враховує відділення, оскільки у окремого ломбарду може бути кілька сотень відділень по країні.

Сукупний дохід десяти найбільших ломбардів України за 2016 рік склав 1,02 млрд грн. При цьому загальний дохід 50 ломбардів - 1,5 млрд грн.

Власники практично всіх ломбардів - непублічні і маловідомі персони.

"Ломбард Капітал"

"Ломбард Капітал" - всеукраїнська мережа ломбардів - 405 відділень в 100 містах країни. Компанія видає готівкові кредити під заставу коштовностей і техніки.

Найбільша за виручкою мережа ломбардів України належить двом непублічним бізнесменам із Запорізької області. Зокрема по 48% "Ломбард Капітал" належать Петру Клімчуку та Івану Попову. Ще 4% - його синові Дмитру Попову.

Компанія має відношення до мережі ювелірних магазинів "Золотий вік".

Ломбард "Центральний"

Мережею з декількох сотень ломбардів під брендом "Ломбард Центральний" управляє ПП "Ера-Дон" і компанія "Ваш Ломбард" (назва однієї компанії).

Ці ломбарди належать маловідомим бізнесменам. Зокрема, кінцевими бенефіціарами мережі "Ломбард Центральний" вказані два жителя Донецька - Андрій Лисенко (володіє мажоритарною часткою через ПП "Ера-Дон") і Олена Куликова (володіє міноритарною часткою через ПП "Донкам").

Їм також належить компанія з Дніпра - ТОВ "Р і а н о н" і ще один учасник ринку - компанія "Ломбард Стандарт".

Ломбард "Благо"

Мережею ломбардів "Благо" управляє компанія "Донкредит", яка через ТОВ "ІНТЕР-РІЕЛТІ" належить Анатолію Бутку.

На сайті компанії вказано, що на ломбарди "Благо" доводиться 20% від загального обсягу заставного кредитування в Україні. Правда як вони це вирахували - не повідомляється.

Ломбарди "Благо" входять в донецький холдинг "Берег-Груп" (ТОВ "Берег-Груп" також належить Анатолію Бутку). Інформації про це холдингу - мінімум.

На сайті-візитці "Берег-Груп" йдеться, що в холдинг входять компанії мікрокредитування, виробники упаковки і ювелірних прикрас, фірми з торгівлі полімерами, продуктами хімічної промисловості, нерухомості і роздрібної торгівлі.

Засновником холдингу є син Анатолія - ​​Родіон Бутко, віце-президент Української федерації дзюдо.

"Ломбард Партнер"

В Україні під брендом "Ломбард Партнер" працює 167 ломбардів. Цікаво, що у "Ломбард Партнер" сайт ідентичний з лідером рейтингу - "Ломбард Капітал".

Мережа належить запорізькій компанії "Ломбард партнер" "Вівенко і Компанія". Її кінцевими бенефіціарами вказані Дмитро Вівенко і Наталія Шестакова.

Дмитру Вівенку також належить фінансова компанія ТОВ "Довіра і Гарантія" - займається викупом проблемної заборгованості.

Крім того, по компанії "Ломбард" Перший "ТОВ" мікрофінансів "і Компанія" Вівенко - партнер власника ювелірного бізнесу "Золоте століття" Романа Петренка.

А в ТОВ "Квадраметр" Вівенко і Шестакова - партнери сина Петренка - Тараса та Дмитра Попова. Це син власника "Ломбард Капітал", який посідає перше місце в рейтингу.

"Найкращий Ломбард"

Ця мережа з 43 закладів закриває п'ятірку найбільших ломбардів України по обороту за 2016 рік.

Управляє мережею "Найкращий ломбард" Богдан Ю.М. і Компанія", яка належить Віктору Сабадашу і Юрію Богдану. Про них нічого не відомо.

"Ломбард" УМКВ і Ко"

Мережа ломбардів УМКВ налічує 80 відділень по Україні. Належить компанії чотирьох рівноправних партнерів: Олександру Ходосову, Дмитру Половіченку, Олександру Нефедову і Олександру Котову. Вони також партнери по київському ТОВ "Алвес".

Олександру Котову належить ще один ломбард - "Гарант" в Кропивницькому (ТОВ "Альвако").

Ломбард "Золота Скриня"

Мережа ломбардів "Золота Скриня" записана на ТОВ "Кредитне товариство №1". 43 відділення цієї мережі працюють в 14 регіонах України і в Києві.

Мережа ломбардів "Золота Скриня" через ТОВ "Мирон-Адіс" належить десяти фізособам: Анатолію Герасимчуку, Тарасу Дармограй, Ігорю Кришеню, Тетяні Сабад, Ользі Семеренко, Дмитру Сіренку, колишньому депутату Київради від БЮТ Юрію Шафраю, Дмитру Щербацькому, Оксані Якимчук і Марині Місніковій.

"Чесний ломбард"

Мережа ломбардів "Чесний Ломбард" складається з 65 відділень. Виручка за 2016 рік склала 50 млн грн.

Ломбардами "Чесний Ломбард" володіє два ТОВ - "Маст" і "ДСТ". Кінцевим бенефіціаром є Інна Лойфенфельд. Це дочка київського бізнесмена і колишнього депутата Київради Олександра Лойфенфельда.

Крім цих компаній, відповідно до даних Реєстру юросіб, дочці бізнесмена належить ще більше десяти юросіб, які працюють в сфері будівництва і управління нерухомістю.

"Ломбард Україна"

Цей ломбард працює під торговою маркою "Заставний банк". Був заснований в 1999 році. Кількість відділень - невідома. ТОВ "Ломбард Україна" належить ТОВ "Страхова компанія Всесвіт" та ТОВ "Предславинська".

Кінцеві бенефіціари - Інна Ткач і Вікторія Плишко. Остання - партнер в декількох компаніях (ТОВ "Інтер-Контакт", ТОВ "Зелене Містечко") з Олексієм Гончаровим - помічником колишнього народного депутата-регіонала Олександра Єдіна.

Дохід ломбарду - 42,6 млн грн.

"Ломбард Комод"

"Ломбард Комод" управляє декількома сотнями відділень по всій Україні. Належить компанія Олександру Горбачу. Йому також належить "Ломбард Швейцарський" на Шулявці в Києві. Дохід ломбардів "Комод" в 2016 році склав 38,2 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus