USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Котяче нашестя»: українські полярники показали морських котиків в Антарктиці

21 Травня 2024 00:36
Днями біолог 29-ї української антарктичної експедиції Світозар Давиденко нарахував на острові Галіндез, де розташована станція «Академік Вернадський», велику кількість антарктичних морських котиків – аж 81. У компанії з ними був також один південний морський слон.

«Котяче нашестя» на острові сфотографували Олександр Мацібура та Віталій Камінський, пише Національний антарктичний науковий центр.

Багато котиків траплялося й на сусідніх островах. Наприклад, на острові Уругвай, що теж належить до архіпелагу Аргентинських островів, відпочивало 19 цих тюленів.

Загалом антарктичні морські котики часто скупчуються в районі «Вернадського» восени під час сезонних міграцій (адже в Антарктиці зараз осінь). А внаслідок глобального потепління тепер вони залишаються тут довше, ніж раніше.
Читати ще: Біля станції «Академік Вернадський» нарахували рекордну кількість субантарктичних пінгвінів. Це свідчить про зміни клімату

«На відміну від домашніх котиків, ці тварини – агресивні й зовсім не лагідні. Вони б’ються за свою територію, гарчать на інших самців, можуть погиркати й на полярників. І мають право: вони ж в Антарктиці господарі!» – жартують полярники.
Вони додають: морські котики не їдять пінгвінів, а харчуються переважно крилем, рибою та кальмарами. Своєю чергою, стають здобиччю косаток і морських левів.

Колись цей вид тюленів активно добували через їхнє цінне хутро. Але з часу підписання Договору про Антарктику вони, як і всі інші тварини крижаного континенту, – під захистом, їх турбувати не можна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus