USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Луцьк відвідали американські експерти із протезування

11 Січня 2024 17:33
Днями команда благодійної організації SpectrumHelp прибула до Луцька, аби поділитися досвідом у сфері протезування.

З іноземцями зустрівся очільник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух, повідомляють у Волинській ОВА.

Члени команди, американські протезист Том Маккорі та фізіотерапіст Станіслав Козін, працюють із пацієнтами з ампутаціями вже понад десять років. Нині вони приїхали в Україну, до Луцька зокрема, аби провадити навчання та практичну допомогу українським лікарям у роботі із протезуванням та людьми з ампутаціями.

Візитери оглянули Медичний центр реабілітації учасників бойових дій та поспілкувались із колегами-медиками. Робота у центрі триває постійно, тут приймають на реабілітацію як військових, так і цивільних, у тому числі з ампутаціями кінцівок різних ступенів важкості. Однак питання з протезуванням в області досі відкрите, адже кількість пацієнтів тільки збільшується.

Читати ще: Доступна свобода: Волиньрада у співпраці з бізнесом працює над темою переобладнання авто для візочників

Начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух відзначив, що досвід закордонних експертів з протезування є відмінним від українського та стане дуже корисним у випадку співпраці. Адже, як розповіли Том Маккорі та Станіслав Козін, у США протезування, фізіотерапія з адаптацією хворого до нової штучної кінцівки, підбір і пристосування усіх комплектувальних – нерозривно пов’язані в єдиний процес. Разом з тим американські експерти були вражені устаткуванням закладу та рівнем роботи спеціалістів центру, які проходять навчання в Італії та Ізраїлі.

Наприкінці учасники зустрічі обговорили можливість співпраці з американськими протезистами. Зокрема, навчання персоналу центру новим методикам і світовим стандартам, аби з’явилася змога заміняти втрачену кінцівку якісними функціональними протезами синхронно з проходженням реабілітації та пристосування пораненого військового до нових умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus