USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.90 41.10
  • PLN 10.26 10.44

Майбутнє Ковельської лікарні залізничників досі невизначене

11 Травня 2016 17:06
Хоспіс, лікарня на балансі Ковельської міськради чи сучасний медичний центр: майбутній статус вузлової лікарні станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» досі невизначений.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 травня.

Під час обговорення пропозицій щодо змін до обласного бюджету на 2016 рік депутати звернули увагу на питання вузлової лікарні станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця». Член комісії Вячеслав Рубльов зауважив, що медичний заклад лишається єдиною лікарнею залізничників в Україні, яку досі не взяли на баланс міської ради. З його слів, для облаштування у будівлі хоспісу, як пропонували в управлінні охорони здоров’я, знадобляться мільйони для оснащення лікарні новими ліфтами тощо.

Наразі частину майнового комплексу лікарні готове забрати медичне училище, а для переобладнання котельні її, на думку депутата, варто дати інвестору, який готовий вкласти у це кошти. Реабілітаційне відділення для військовослужбовців АТО можна облаштувати на базі 30 ліжкомісць хірургічного відділення. Він пропонував брати на баланс цілісний майновий комплекс лікарні.

До слова, відповідно до рішення обласної ради від 10 березня за рахунок вільних залишків виділили додаткові кошти з обласного бюджету в сумі 1,8 мільйона гривень на утримання лікарні.

Член комісії Святослав Кравчук зазначив, що на місці Ковельського міського голови залюбки прийняв би лікарню у міську комунальну власність, адже протягом декількох років там можна зробити центр, що буде гордістю міста Ковеля замість «задрипаної» поліклініки та не кращого пологового будинку. Невеликі приміщення натомість, з його слів, згодом можна продати. Він наголосив, що області навантаження у вигляді Ковельської вузлової лікарні не потрібне.

Член комісії Сергій Слабенко зауважив, що прийняти на баланс майно обласна рада може, але невирішеними лишаться питання щодо трудового колективу та виплати зарплати.

Питання передачі майнового комплексу медичного закладу вирішуватимуть під час наступного засідання профільної комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus