USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У луцького власника брендів «Kabanosy» і «М'ясний хутір» хочуть купити бізнес за 14 млн євро

3 Травня 2024 17:52
Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка, найбільший виробник курятини в Україні, купує новий актив.

Про це повідомляється у річному звіті компанії, опублікованому на Лондонській фондовій біржі, пише Liga.net.

15 квітня 2024 року група уклала договір купівлі-продажу щодо придбання 100% корпоративних прав у неназваному бізнесі, що займається переробленням м’яса в Україні, оцінною вартістю 14,0 млн євро (еквівалент $15,1 млн).

Група уже купила 24,9% корпоративних прав за 3,5 млн євро.

Для придбання решти потрібен дозвіл Антимонопольного комітету України. МХП сподівається, що зможе завершити купівлю нового активу до кінця 2024 року.

Читати ще: Українці торік відкрили кожен десятий новий бізнес у Польщі

За даними аналітичної системи Contr Agent, з 18 квітня МХП став співвласником ТОВ «Український м’ясний хутір» у Луцьку. Агрохолдингу належить 24,9% корпоративних прав, решта 75,1% – у луцького бізнесмена Олега Дмитрука.

ТОВ «Український м’ясний хутір» зареєстрований за тією ж адресою, що й ТОВ «Дмитрук-Фудз», яке випускає м’ясо-ковбасні вироби під ТМ «М’ясний хутір», снеки під ТМ Kabanosy і ТМ «Чікенззз» (курячі кабаноси), сосиски й сардельки під торговою маркою Parowki.

Як відомо, Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні й експортер цієї продукції в ЄС. За даними компанії, вона займає понад 55% українського ринку виробництва курятини та 35% її споживання. МХП представлений торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський». Юрій Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 59,7% акцій МХП. Основні потужності групи розташовані в Україні, також вона має фабрики у Словенії, Сербії, Хорватії й Боснії та Герцеговині (через Perutnina Ptuj). Земельний банк становить 360 000 га.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Показати IP 3 Травня 2024 18:50
Без питань, нам не вперше хрящі їсти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus