USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Митець. Воїн. Світло»: у Луцьку відкрили виставку картин полеглого захисника

31 Серпня 2023 20:32
«Митець. Воїн. Світло»: під такою назвою 30 серпня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки картин художника Олега Дробоцького, старшого солдата, стрільця-санітара 67-ї окремої механізованої бригади, захисника України, який загинув 6 березня 2023 року.

Модератор заходу – завідувач відділу новітньої історії Волині Богдан Зек – розповів присутнім біографію героя. Зазначив, що він народився 29 жовтня 1996 року в селі Вербовець на Тернопільщині, закінчив Львівську національну академію мистецтв. Ще під час навчання серія його картин «20/242: Донецьк. Аеропорт» побувала у багатьох містах України. Її відкриття також відбулось у стінах Волинського краєзнавчого музею 22 серпня 2018 року. Тоді був присутній сам автор. На жаль, нову виставку відкрили вже без нього.

Захід відвідав легендарний волинський кіборг Вадим Ваврищук, ветеран російсько-української війни, комендант оборони диспетчерської вежі Донецького аеропорту. Він розповів, що разом із побратимами познайомився з Олегом під час відкриття його попередньої виставки у музеї в 2018 році. Перед ним стояв хлопчина, який не вирізнявся фізичними даними, але ще тоді сказав, що хоче захищати Батьківщину, і слова свого дотримав.
Читати ще: У Луцьку – художня виставка, на якій можна побачити портрети Зеленського та пілота Karaya

Відкриття виставки відбулося завдяки родині Олега Дробоцького. На захід до музею приїхали його мати Ольга і брат Денис, який розповів присутнім, як народжувались ці картини. Одне із полотен Олег так і не встиг завершити: вирушив на бойове завдання, з якого уже не повернувся.
Денис розповів і про колекцію фотографій Олега, адже він мав багато талантів. Тож в перспективі у виставковому просторі Волинського краєзнавчого музею побуває і фотовиставка Олега.

Виставка «Митець. Воїн. Світло» діятиме у музеї до 10 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus