USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«На лужніках грати не будемо, бо западло». Жадан з Собаками дали рок-н-ролу в Луцькому замку. Фоторепортаж

11 Червня 2023 11:33
Протягом двох годин харківський рок-гурт Жадан і Собаки розривав лучан у Замку Любарта своїми найкращими хітами та новими треками. Звичайно ж, концерт не обійшовся без зборів грошей на ЗСУ, адже, як відомо, поет та фронтмен гурту Сергій Жадан є волонтером.

Тож поки зірка «Ліги сміху» в ролі ведучого Олександр Сердюк в чудернацькому костюмі розважав публіку, Сергій Жадан разом з Собаками підходили під сцену. Зокрема ведучий жартував, щоб присутні підписувалися на сторінки гурту в Instagram, адже вони хочуть обігнати Артема Пивоварова.
Однак основною його місією був збір коштів на Збройні сили України – на аукціоні йому вдалося продати гривневу монету з Євро-2012, горілку «Хортиця» і вафлі «Артек» з однойменної пісні Жадана і Собак та прапори гурту. Загалом вже у першому блоці аукціону вдалося виручити 36 тисяч 200 гривень.

Тим часом публіка, яка приготувала низку плакатів, патріотичну символіку та навіть ананас з обличчям Сергія Жадана, ніяк не могла дочекатися виходу рокерів на сцену.
Ті ж привітали лучан своїм Інтро:


«Привіт, лузери! Привіт невдахи!

Історія втомилася від вашої відваги,

Ваші душі виявились зайвими...

Привіт, невдахи! Привіт, аутсайдери!»
Собаки не стали довго розкачуватися, вжаривши «Троєщину». Вже на цьому треці Сергій Жадан побіг до натовпу фанатів, але зрозумівши, що за кілька хвилин його розберуть на сувеніри, повернувся на сцену.
«Привіт, Луцьк! Вас сьогодні дуже багато. Для вас сьогодні грають Жадан і собаки з міста Харкова. Якщо ви прокинулися, якщо ви готові, якщо наснажені, то наша наступна вокально-хореографічна композиція називається «Чотири роки без Кобзона», – нарешті звернувся Сергій Жадан до лучан.

У відділі лірики, як зазначив сам фронтмен, звучали треки «За*бали», «Кокаїн», «Чотири роки без кобзона», «Листопад», «Автозак».
Впродовж виступу Сергій Жадан дякував усім, хто приходить на літературні вечори, рок-концерти, фестивалі, кінопокази, адже українська культура має звучати, бо вона працює на нашу перемогу.

А після цього, за словами Сергія Жадана, почався справжнісінький розривний рок-концерт. Для фанатів звучали треки «Буратіно», пісня присвячена українській філології «Мадонна», «Тьолка Барабанщика», «Вафлі артек».
Під пісню «Бухло» фронтмен подякував усім, хто нині донатить на ЗСУ, наближаючи нашу перемогу. Тож Олександр Сердюк пішов у натовп з сумкою в клітинку, аби лучани накидали трішки грошей для наших воїнів.
Сергій Жадан пообіцяв, що коли українська армія вийде на наші кордони, то гурт влаштує стадіонний тур – зіграє на Авангарді у Луцьку, на стадіоні «Зорі» у Луганську, Донбас Арені в Донецьку. А ось на лужніках (стадіон у москві, – О.З.) рок-команда грати не буде, бо западло.

Насамкінець Жадан з Собаками зіграли пісню «Мальви», яка присвячена мамі, та покинули сцену. Лучани почали одразу ж кликати гурт назад та зіграти на біс. Олександр Сердюк запевнив, що публіка таки почує «Натаху», але перед тим влаштував ще один аукціон, вторгувавши кілька десятків тисяч гривень за годинник з автографами, картину кавою з Сергієм Жаданом та Андрієм Хливнюком, а також дзвінок від Сергія Жадана.
Потому рокери знову з’явилися на сцені, врешті-решт і ананас з зображенням Сергія Жадана дістався сцени.Розірвавши лучан кавером на трек Братів Гадюкіних «Наркомани на городі» та «Натахою», гурт подякував за вечір та попрощався з Луцьком до наступної зустріч.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus