USD 40.00 40.40
  • USD 40.00 40.40
  • EUR 40.25 40.60
  • PLN 10.00 10.25

На Волині бізнесменам й інвесторам представили проєкт з відбудови України

24 Листопада 2023 18:03
Проєкт «Відбудова України. Волинські успішні проєкти» презентували сьогодні для місцевих інвесторів та представників бізнесу.

Участь у форумі взяли голова обласної ради Григорій Недопад та обранці волинського парламенту, а також народний депутат України Вячеслав Рубльов, повідомляє Волинська обласна рада.

Під час вітального слова Григорій Недопад зазначив, що Волинь – одна з тих областей, які активно надають підтримку армії та створюють умови для розбудови бізнесу, що в свою чергу наповнює державний бюджет.

«Попри війну, країна відновлюється і розвивається. Населені пункти, які були окуповані й понищені на Київщині, Житомирщині, Чернігівщині відбудовуються, відновлюються інфраструктура і житло. Волинь, на щастя, оминули бойові дії, ми лишаємося тиловим регіоном, де безпечно для тимчасово переміщених людей і релокованого бізнесу, – зазначив Григорій Недопад. – Повоєнний досвід інших країн дозволяє нам уникнути помилок і перейняти практики залучення інвесторів до відновлення. Я впевнений, що перемога стає ближчою з кожним днем, а отже, ми маємо турбуватися про те, як створювати умови для розвитку нашої області».

Голова Волиньради переконаний, що кожна громада має створити свій паспорт, де буде зазначено її ресурси, можливості, сильні сторони та плани розбудови. Це дозволить в подальшому працювати із закордонними інвестиціями та залучати бізнес в громади і в область загалом.

Цю думку підтримує і народний депутат Вячеслав Рубльов: «Звісно, акцент відбудови зміщений в сторону тих областей, які постраждали внаслідок активних бойових дій. Проте ми повинні почати активно залучати свій бізнес, знаходити та просувати інновації і на власному досвіді показувати, як можна покращувати регіон. І наша область має бути першою в цьому».

Читати ще: 14 помешкань у Благодатівці – з новим дахом: волиняни допомагають відбудовувати Херсонщину

Один із успішних волинських проєктів відбудови України втілили в селі Благодатівка, що на Херсонщині. Для відбудови села з обласного бюджету виділили два мільйони гривень, ще три – з бюджету громади Володимира. Цей населений пункт перебував під російською окупацією з березня 2022 року. Внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС Благодатівка була затоплена. В селі було пошкоджено майже сотню будівель. За допомогою волинян третину вже відновили.

Читати ще: Скільки родин на Волині отримали кредит на житло за програмою «єОселя»

На Волині успішно працює й державна іпотечна програма «ЄОселя». За словами представників одного із державних банків, в області придбано більше 200 квартир за програмою пільгового іпотечного кредитування. Здебільшого цією програмою користуються військовослужбовці, вартість позики для яких – 3% річних.

Крім того, в рамках заходу презентували житлові пропозиції волинських забудовників. Попит на житло формує доступний та широкий ринок нерухомості. Місцеві будівельні компанії пропонують можливість відтермінування платежів та активно співпрацюють з банківськими установами в частині надання пільгових іпотечних кредитів. Усе це сприяє активному розвитку будівельної сфери, що в свою чергу є запорукою розбудови регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus