USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині намагались продали унікальну історичну пам'ятку часів Київської Русі через інтернет-аукціон

15 Березня 2024 11:39
Луцька окружна прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного привласнення особою знайденого чи такого, що випадково опинилося у неї чужого майна або скарбу, які мають особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність (ч. 1 ст. 193 КК України).

Під час досудового розслідування завдяки злагодженій роботі правоохоронців вдалося віднайти унікальну пам’ятку – вирізьблену кам’яну плиту Х-ХІІІ ст. із зображенням «Святого воїна» періоду Київської Русі, яку не встановлені особи намагалися незаконно продати через інтернет-аукціон, повідомляє пресслужба прокуратури області.

Зі слів генерального директора Національного музею історії України, доктора історичних наук Федора Андрощука, пам’яток такого рівня не знаходили в Україні впродовж останнього століття.

Читати ще: На Волині вилучили електронних цигарок на 26 мільйонів. Фото

Добре збережена кам’яна плита із зображенням «Святого воїна», ймовірно, Святого Дмитра, могла бути окрасою одного із храмів Галицько-Волинського князівства.

Унікальна знахідка буде передана на зберігання та проведення дослідження до Національного музею історії України з подальшим її залишенням у музеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 17 Березня 2024 13:32
То оцініть і 20% продавцю, як належиться....а не тупо відібрали, ще й справу порушили... Що це за такий порядок, людині по спадковості можливо передалось...або знайшов у себе га городі чи кладовищі....повний безлад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus