USD 39.80 40.18
  • USD 39.80 40.18
  • EUR 39.90 40.18
  • PLN 9.86 10.00

На Волині перевізники підвищують вартість проїзду

4 Січня 2018 17:56
Вартість проїзду на багатьох приміських та внутрішньо-обласних сполучаннях зросла подекуди на 40%-50%. Тим часом, антимонопольники кажуть, в ОДА мають право впливати на формування цін.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся волинянин із проханням допомогти дізнатися правди: «Допоможіть, будь ласка розібратися. З грудня на маршруті 152, 151 та 167 підняли ціну за проїзд. На початку 2017 року ціну підняли з 5 до 7 гривень, тепер до 9 гривень. За рік ціна зросла більше ніж на 80%. Я звертався в департамент інфраструктури і туризму Волинської ОДА, а також в Антимонопольний комітет, але відповіді ніхто не прислав. Коли просиш перевізника оказати документ, то показують лише папір з цінами та штампом підприємця-перевізника і говорять, мовляв, більше жодного затвердження не потрібно, достатньо штампу».

Редакція звернулася за коментарем в ОДА, втім, щодо підвищення цін посадовці лише розводять руками.

«Із грудня збільшилась кількість звернень від громадян щодо підвищення вартості проїзду у приміських та внутрішньо-обласних маршрутах. Підприємці-перевізники підвищили тарифи на перевезення у зв’язку із подорожчанням паливно-мастильних матеріалів. Перевізники самостійно, без погодження облдержадміністрації, встановлюють вартість проїзду на маршруті відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548». Тут вилучається норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міських рад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу», - прокоментував директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка.

Втім, антимонопольники зауважують, що ОДА таки має повноваження щодо утримання цінової політики, адже з перевізниками підписують договори й безпідставно підвищувати ціну бізнесмени не можуть.

«Приміські та внутрішньо-обласні сполучення зараз контролює департамент інфраструктури. Наголошу, що замовником послуг є саме ОДА. Тому, якщо їхні перевізники після укладання договору неправомірно підвищують тариф. Такого бізнесмена можуть «поставити» на місце чи розірвати з ним договір. Адже таких маршрутів у нас сотні. Зараз окремі перевізники підняли не лише з 5 до 9 гривень, а й подекуди з 25 гривень до 45 гривень за квиток.

Зауважу, якщо поїздка у Київ вартує 270 гривень, поділити цифру на 380 кілометрів, то виходить за кілометр пасажир платить 70 копійок. А у нас за кілометр беруть гривню, ще й у непристосованих належним чином автобусах, без зручностей. Це все мають контролювати в ОДА», - прокоментував ситуацію в.о. голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
зА Показати IP 4 Січня 2018 18:12
Атошних хтось має платити, воно й зрозуміло.
лучанка Показати IP 4 Січня 2018 18:43
Підвищення зарплат, цін на ПММ, запчастини - за все мають платити пасажири, а не хтось інший. Така бізнесова реальність.
Олег Показати IP 4 Січня 2018 19:25
Лугови чомуж ти продав свої автобуси якщо такі велткі заробітки?
проти Показати IP 4 Січня 2018 19:30
Це українська бізнесова реальність гребсти гроші лопатою і наживатися на людях. Бізнесова реальність це за оплачені пасажиром кошти перевізник повиннен надати якісну послугу. А водії дуже наглі, яку ціну хочуть таку і встановлюють.
Бабушка Люда Показати IP 4 Січня 2018 19:34
Що хочу , те і ворочу ...Слава Україні ! Жити становиться "краще" і веселіше ...це ще не всі досягнення нашої молодої - імпатентної влади. Це квітки , ягідки впереді ...чекайте і знову голосуйте за обіцянки , гречку та безвіз...!!!
Законослухняним паса Показати IP 4 Січня 2018 19:46
Скоро будете платити ще більше. Хитро зроблені державні мужі наплодили пільговиків як бліх. Тому солідарно, через тарифи, разом з перевізниками, готуйте грошенята. Ну немає комунізму. Все буде включено в тариф. Через пільги і субсидії дурнувата держава обманює залишки тих? хто ще може і хоче працювати тут.
А що у Вінниці? Показати IP 4 Січня 2018 20:04
Японці відкрили завод та не можуть набрати працівників з білою зарплатою у 10 тис. грв. Мотивація в потенційних працівників проста. Не піду бо держава забере субсидію. В державі вже сформувався прошарок професійних обездолених які хитро зроблені як і їх ще хитріша держава. Тому в тарифах потрібно враховувати і цей фактор. Шкода лише законослухняних пасажирів, бо їх мають два рази.
Анонім Показати IP 4 Січня 2018 23:10
а давайте так грубо порахуємо. з Луцька до Ковеля (70 км) автобус Еталон спалює 70/100 х 25 = 17,5 літрів солярки, що коштує 450 грн. зарплата водія (з відрахуваннями) становить 200 грн. накладні витрати - ще 200 грн. при плановій рентабельності 10% загальна вартість рейсу - 1000 грн. при вартості білета 60 грн достатньо провезти 16 пасажирів. кількість сидячих місць - 20. отже перевезення прибуткове.
до Аноміма Показати IP 5 Січня 2018 23:03
Все правильно але не завжди є 20 пасажирів, в розрахунка відсутня амортизація автобуса, і на кінець саме цікаве з 60 грн автостанція з пасажирів забирає 10% та з перевізника 10% тобто лишаєть 48 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus