USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині п’яний водій, який погодився надати патрульному хабар, заплатить 10 тис. штрафу

5 Вересня 2021 22:58
На Волині судили чоловіка, якого зупинили п’яним за кермом. Він погодився надати поліцейському 200 доларів хабара за непритягнення його до відповідальності.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду Волинської області.

Так, 21 серпня 2019 року після опівночі обвинувачений, керуючи автомобілем Opel, був зупинений поліцейським взводу №2 роти №4 батальйону Управління патрульної поліції у Вінницькій області через несправні габаритні вогні. Виявивши ознаки алкогольного сп’яніння у водія, згодом патрульний під час телефонної розмови попросив неправомірну вигоду – 200 доларів. Того ж дня водій переказав поліцейському 995 гривень через термінал.

В суді водій-хабарник визнав свою вину. Він розповів, що дійсно був зупинений патрульним і погодився на його пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів. Пояснив, що зранку вживав алкогольні напої, тому вважав ймовірним притягнення до відповідальності. Частину обумовлених коштів переказав на картковий рахунок, який отримав від поліцейського через месенджер. Після цього спілкувався з поліцейським по телефону, пообіцяв переказати решту суми. Однак більше поліцейський з цього приводу з ним не зв`язувався, тому і гроші водій йому й не переказав.

Згодом його викликав слідчий, який розслідував діяльність поліцейського і встановив факт банківського переказу. Тож він розповів йому вищенаведені події.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив чоловіку покарання у виді штрафу 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що працівник вінницької патрульної поліції вимагав у п’яного водія 200 доларів хабара. За цей злочин він заплатить 17 тисяч гривень штрафу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 6 Вересня 2021 07:16
По телефону не надо много разговаривать
Що це Показати IP 6 Вересня 2021 08:32
ПОГОДИВСЯ дати? Йому запропонували, а він погодився)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus