USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині помер півторамісячний малюк

15 Червня 2016 10:19
Страшна трагедія спіткала сім’ю з села Дубровиця Камінь-Каширського району: півторамісячний малюк Данилко помер внаслідок аспірації вмістом стравоходу, - повідомляє Район. Камінь-Каширський.

У четвер, 9 червня, до Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області надійшло телефонне повідомлення від чергової медсестри швидкої допомоги Камінь-Каширської ЦРЛ про те, що в селі Дубровиця помер півторамісячний малюк.

Як розповіла інспектор поліції Валентина Коширець, за день до смерті батьки возили малюка на плановий профілактичний медичний огляд, під час якого лікарі встановили, що дитина здорова.

Після цього, ввечері, сім’я лягла відпочивати. Близько 4 години ранку, батьки прокинулись та підійшли до ліжечка, де спало немовля, проте малюк уже не дихав.

Згідно висновку судово-медичної експертизи смерть хлопчика настала внаслідок механічної асфіксії аспірації (проникнення сторонніх речовин у дихальні шляхи під час вдиху) вмістом стравоходу.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального Кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Коля Показати IP 15 Червня 2016 10:32
Ото зараз врачі. І чи несуть якусь відповідальність. Шкода малюка. Нема слів співчуваю родині
я до Коля Показати IP 15 Червня 2016 15:50
а до чого тут лікарі??????????????????Ви вранці відвідаєте терапевта в якості профілактичного огляду - діагноз здоровий, а ввечері вас зібє машина то лікар також буде винен??? мама сама на догледіла дитину дитина може заковтувати повітря під час годування. що призводить до зригування, мама вночі не захотіла добре потримати дитину стовпчиком от вона і зригнула. Звичайно дитинушкода, АЛЕ ЛІКАРІ ТУТ НІДОЧОГО
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 11:20
А для чого кладуть травник? Шо це таке?
Семен Показати IP 15 Червня 2016 11:34
І до чого тут лікарі?! Дитина відригнула і подавилась блювотними масами. Вночі коло дитини (удома) мають лікарі чергувати, чи таки батьки?
Тетяна Показати IP 15 Червня 2016 11:36
Жахлива трагедія.....А що таке вміст травника??? Це дитинка зригнула, а потім захлинулася? І до чого лікарі? дитина ж дома померла?
Знайка Показати IP 15 Червня 2016 13:16
Травник- то, певно, шлунок. Але ще не чула, щоб так його називали
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 13:58
Вміст травника - це їжа, яку дитинка спожила, і яка ще перетравлюється. Мені в роддомі, потім - патронажна медсестра дома розповідали, що після їжі треьа обов'язково вертикально дитинку носити, поки не зригне повітрячко. Це у всі дитячих журналах написано. Бо немовлятко саме не встане і не прокашляється. Пр-друге, треба коасти спатки на брк, шоб, якщо і зригне, то їжа витікла, а не пішла у стравоход. Така біда могла статися , коли дитинка спить на спині. Перший час не можна вкладати спати на спинку немовлятко саме через цей ризик, особливо, якщо це не вдень, а вночі і ви самі спите і не споглядаєте раз у раз на дитинку. Співчуваю батькам. Обов'язок медсестри - наголосити молодій мамі на цій особливості немовлят!
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 15:28
Ну написали б ШЛУНОК .На СТБ і то не додумались би до такого слова.
Тетяна Показати IP 15 Червня 2016 15:59
Певно назвали травник з таких міркувань - "пищеварение"="травлення" , то "пищевод"="травник".А це - "стравохід" !!! До смерті дитинки, звісно, то ніякого стосунку не має.....але ж - не калічте мову! І так соромно за наш суржик і москальську попсу повсюди....http://volyn.tabloyid.com/skandal/moskvychku-oburyla-rosiyska-popsa-v-lucku
Ірина Показати IP 15 Червня 2016 19:40
Стравохід...травник...У діток вхід у сам шлунок завужений анатомічно.Тому коли дитя їсть .особливо з апетитом.швиденько.то їжа набирається у стравоході..Не встигає так швидко потрапити у шлунок..Тому діток потрібно після їжі певний період потримати вертикально(стовпчиком),щоб вийшло зайве повітря і їжа все ж потрапила у сам шлунок..А тоді вкладати спатки..бажано на бочок..А батьки,видно,дуже спати квапились..Хоча,всіляке буває..Шкода дитинку .Шкода і батьків!Може,молоді і не зовсім ознайомлені зі всіма премудростями догляду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus