USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

На Волині судять молодшого сержанта, який розстріляв батька і сина із 100-ї бригади ТРО

2 Січня 2024 16:57
Обвинуваченому в умисному вбивстві двох військовослужбовців 100-ї бригади ТРО, 48-річного батька Михайла Куцика і 26-річного сина Олександра Куцика, продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як сказано в ухвалі Старовижівського районного суду області, солдат залишатиметься під вартою в Луцькому слідчому ізоляторі до 9 лютого 2024 року без права внесення застави, інформує Суспільне.

Як відомо з судових засідань, солдат однієї з військових частин Волинської області 16 січня 2023 року о третій годині ночі розстріляв двох добровольців із 100-ї бригади ТрО.

Молодший сержант у стані алкогольного сп’яніння увійшов до приміщення бліндажа, де ночували Михайло Куцик і Олександр Куцик із Ковеля, та вистрілив у них із ручного кулемета. Обидва військові загинули на місці події.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, яка здійснює обвинувачення в суді, зазначили, що молодший сержант мав довготривалі особисті неприязні взаємини із загиблими.

Як і де розглядають справу

Розгляд справи про умисне вбивство військових розпочав Ратнівський районний суд 5 квітня 2023 року. Тоді один із суддів оголосив про самовідвід.

Потому Волинський апеляційний суд переніс справу на розгляд в Старовижівський районний суд.
З квітня до грудня 2023 року тривали судові експертизи, проводилися судові засідання в закритому режимі, зокрема в режимі відеозв’язку брали покази свідків військовослужбовців військової частини, де служить обвинувачений.

Наразі розгляд кримінальної справи триває. Підсудному військовому з Ковеля за умисне вбивство загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Дружина та матір загиблих військових Оксана Куцик раніше розповідала, що родичі обвинуваченого лише за два місяці після трагедії попросили в неї вибачення, однак вона наполягала на його довічному ув’язненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ну Показати IP 2 Січня 2024 17:20
Чогось же він саме їх розстріляв, а не інших ... Були причини, мабуть.
Ірина до ну Показати IP 2 Січня 2024 18:10
Згідна з Вами, причому усі з Ковеля
ЗМІ Показати IP 2 Січня 2024 18:31
Сумна історія... Можуть бути різні причини, якщо дійшло до вбивства. Вбивця був п*яний - це теж підігріло почуття. Стан афекту. Взагалі, ми багато чого в житті спочатку робимо, здійснюємо, а про наслідки думаємо, коли вже пізно. З яєчні курчат не виведеш... Маю досвід довгого, красивого величезною працею, багатого на події життя...
1 Показати IP 2 Січня 2024 18:36
Неприязні стосунки? А хтось зʼясував в чому вони полягали? Скоріше за все зі сторони покійних теж були якісь неправомірні діі, що трапилась така трагедія. Однак, в жодному випадку виправдати вбивство неприпустимо.
Лучанин для гну Показати IP 2 Січня 2024 18:41
Пив обвинувачений не сам, це раз, керівництво підрозділу напевно було в курсі ци постійних застіль все це призвело до таких наслідків!!! Батько з сином були добровольці значить швидше за все не приймали участь у застіллях та напевно робили зауваження лигарям не раз !!! На лаві підсудних має бути ще не менше трьох чоловік...
Та до Лучанин для гну Показати IP 2 Січня 2024 22:40
Добровольці так само пʼють як і мобілізовані, пянство процвітає.
До лучанина до Лучанин для гну Показати IP 2 Січня 2024 23:45
В ТРО всі були добровольцями, і пили всі разом. Є таке поняття в армії як дідовщина, так загиблі себе саме так і поводили до обвинувачуваного, в школах це називається зараз булінг, коли сильніші травлять і знущаються з слабкіших. І ця трагедія саме такий випадок, просто людина морально вже не витримала,тому з загиблих робити героїв і жертв не потрібно
Анонім Показати IP 2 Січня 2024 18:53
Яка причина такого вчинку? Так і не написано.
До НУ Показати IP 2 Січня 2024 20:00
Бо один з них корчив крутого атошніка а другий крутого бізнесмена тим паче у ковельських традиційна неприязнь до люблинецьких
бугор Показати IP 2 Січня 2024 20:36
чи визнав провину обвинувачуваний . якщо він жалкує про скоене якщо він просинається з почуттям провини потрібно визнавати скоєне після цього обгунтовуй свої дії це не легко але будь щирий суд візьме це до уваги
З тро Показати IP 3 Січня 2024 22:31
Ці двоє катували не тільки його,а й інших підлеглих. Менший був командиром ось і знущалися з батьком з підлеглих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus