USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

На Волині в обіг ввели марку, присвячену псу-саперу Патрону. Скільки коштує і де купити

1 Вересня 2022 14:12
«Укрпошта» випустила першу благодійну марку «Пес Патрон». Завдяки її продажу планують зібрати понад мільйон євро на автомобіль для розмінування, щоби швидко розміновувати великі території в Україні. Решту коштів спрямують на підтримку притулків для тварин.

Спеціальне погашення нової марки «Пес Патрон» у Луцьку відбулося в особливому місці – на території Державної пожежно-рятувальної частини № 25. На захід завітав колега Патрона з Луцького прикордонного загону – службовий собака Джек. До слова, теж рассел-тер’єр.

Марку «Пес Патрон» випущено тиражем в один мільйон екземплярів. Волинь отримала для розповсюдження 18 тисяч примірників.

Це перша офіційна благодійна марка країни. Вона розповідає про те, як cапери разом із Патроном допомагають зберегти життя дітей і фермерів, забезпечують проходження суден тощо.

Аркуш включає вісім марок із зображенням життя Патрона, виготовлених на самоклейному папері: «Патрон допомагає фермерам», «Патрон із рятувальником», «Патрон розблоковує морський шлях», «Патрон – справжній козак», «Патрон рятує дітей», «Віщий сон Патрона», «Патрон із нагородою» та «Пес Патрон».

Ціна маркового аркуша – 248 гривень, із яких 64 гривні надійдуть на потреби українських саперів і допомогу тваринам.
Попередньо презентувати благодійну марку «Пес Патрон» мали 30 серпня, однак через низку причин випуск перенесли на початок осені.

Відзначимо, що пес Патрон працює в команді піротехніків ДСНС Чернігівської області. 9 травня за свою роботу він отримав від Президента України Володимира Зеленського медаль «За віддану службу». Собака допоміг знайти кілька сотень вибухових пристроїв.

Талісман чернігівських піротехніківстав всеукраїнським улюбленцем і справжньою зіркою соціальних мереж. Він так полюбився українцям, що вони віддали йому друге місце під час народного голосування на тему нового випуску марки.

Читати ще: «Русскій воєнний корабль, іді..!» У Луцьку вперше в умовах воєнного стану ввели в обіг поштову марку. Фото

Як розповів директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, ці марки присвячено всім героям-рятувальникам, які разом із чотирилапими помічниками проводять розмінування звільнених територій. Цей поштовий випуск реалізовано разом із Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

«Це шоста марка, випущена в обіг у період воєнного стану. Ця марка присвячена найвідомішому песику в Україні – Патрону, який займається розмінуванням. Автор малюнків до марок – Олександр Нікітюк, учасник конкурсу на найкращий дизайн марки «Доброго вечора, ми з України!» – сказав він. – Урочисте спецпогашення проводиться штемпелем, який діє два дні – 1-2 вересня. Сьогодні спецпогашення марки «Пес Патрон» відбувається на території всієї України – в Києві та всіх обласних центрах, крім тимчасово окупованих міст».
Окрім марок, випущено три конверти з псом-сапером, листівку, рюкзак для взуття, наліпки, значки, магніти, футболки, худі та горнятко.

Марки і мерч можна придбати в поштових відділеннях міст і сіл України. Вже традиційно продукцію також можна буде купити онлайн в офіційнихмагазинах «Укрпошти» на Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.
До спеціального погашення марки на Волині долучилися перший заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко, голова Волинської облради Григорій Недопад, керівник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук та інспектор-кінолог Державної прикордонної служби України Ірина Хмелюк.
«Дякую «Укрпошті» за те, що підтримує всесвітній тренд України. Поштова продукція, яку випускають в Україні, дуже популярна навіть за кордоном», – зазначив Сергій Мовенко.

Проти окупантів воюють не тільки люди, а й тварини, наголосив Григорій Недопад.

«Пес Патрон давно став символом звільнення територій, розмінування земель. Багато дитячих малюнків присвячено Патрону. Навіть випущено іграшку з псом-розмінувальником. Нарешті ми дочекалися марки. Впевнений, вона розлетиться шаленими темпами в усіх відділеннях «Укрпошти» та не тільки… Бажаю всім нам якнайшвидшої перемоги. Повірте, наші сапери матимуть ще вдосталь роботи і після нашої перемоги на замінованих територіях України», – підкреслив голова облради.
Своєю чергою, Володимир Грушовінчук нагадав, що підрозділи рятувальників, зокрема і з Волинської області, проводять розмінування на звільнених від окупантів територіях. Він побажав усім мирного неба, аби роботи для надзвичайників було якнайменше.

Інспектор-кінолог Ірина Хмелюк зазначила, що їхні службові собаки виявляють вибухонебезпечні, наркотичні речовини та працюють на державному кордоні. Один із них – Джек, який завітав на дійство й своєю лапкою поставив поштовий штемпель на одному з конвертів.
Читати ще: «Доброго вечора, ми з України!». На Волині в обіг ввели марку, присвячену «тракторним військам»

Нагадаємо, до 31-ї річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок «ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ». До нього увійшли марка з українським воїном та шість ілюстрацій, які показують останні шість місяців великої восьмирічної війни українського народу з окупантами.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus