USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

На Волині очищують осушувальні канави. ФОТО

8 Серпня 2011 17:35
В урочищі Чорний Брід, яке розташоване між селами Дубечне та Глухи Старовижівського району, вперше за тридцять років очистять осушувальні системи.
Про це розповіла начальник Старовижівської дільниці Ратнівського управління осушувальних систем Олена Гаврилюк, – повідомляють у Волинському обласному управлінні лісомисливського господарства.
«Необхідність в його очищенні, як втім і інших меліоративних каналів, з метою покращення відведення грунтових вод з навколишніх територій постала давно, – розповіла Гаврилюк. – Наскільки вона є гострою ще раз засвідчили цьогорічні повені і підтоплення, через які страждали мешканці Ратнівського і Любешівського районів. Не в останню чергу вони трапились через те, що пропускна спроможність меліоративних каналів і самої річки Прип’ять почала зменшуватись».
За її словами, цього року держава виділила кошти для очищення осушувальних систем.
«Зокрема, наш район має отримати на ці потреби 283 тисячі гривень, із них 150 тисяч надійдуть у ДП «Старовижівський лісгосп», – зазначила вона.
«Коли стало відомо про виділення коштів, ми визначили, що вони мають бути використані для очищення канави саме в урочищі Чорний Брід, – зазначив головний лісничий ДП «Старовижівське лісове господарство» Михайло Бабій. – Відповідні роботи розпочались на початку минулого тижня. Їх підрядником виступає акціонерне товариство «Луківське ПМК – 198», котре має необхідну техніку».
Як зазначили машиністи екскаватора та бульдозера Леонід Здрок та Юрій Галайда, щодня розчищається близько 50 метрів канави. Якщо техніка буде справна, кажуть, то роботи можна буде завершити за 2,5-3 місяці.
Канава бере початок з лісу і має протяжність 4 кілометри. Впадає вона у глухівську осушувальну систему, а та у свою чергу – в Прип’ять. Остання, до речі, як зауважила Олена Гаврилюк, також має розчищатися на ділянці від Ратного до Яревища.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бобер Показати IP 9 Серпня 2011 13:33
Кому не відомі крилаті слова зі збірника "Золоті розсипи": К нам едет ревизор... Бахмачук почистить дві канави по 100 метрів, бо ж їде Балога і запитає, як використовуються гроші? А потім ще років 10 буде читати "Українську правду" і рішати нескладні кросворди. Є чудове прислівя: живе, як у Бога за пазухою. Народ скаже, як завяже. А пазуха в нашому випадку - державна казна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus