USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На ювілей Луцька витратять 20 мільйонів

14 Липня 2010 12:13
Загальний бюджет на святкування Дня міста – понад 20 мільйонів гривень. Із них понад 10 мільйонів – мали б надійти із державного бюджету

Про це 14 липня йшлося на нараді з питань підготовки до відзначення 925-ї річниці першої писемної згадки про Луцьк та святкування Дня Незалежності України – пише ВІП.

Роботи дуже багато, вона ведеться у напівбойових умовах, оскільки фінансова сторона вирішень питань – слабка, – сказав заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

Загальний бюджет на святкування Дня міста – понад 20 мільйонів гривень. Із них понад 10 мільйонів – мали б надійти із державного бюджету. «На жаль, ми їх не бачимо», – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства мерії Іван Кубіцький.

Також понад 9 мільйонів мали виділити із міського бюджету. «Ми слабо сьогодні профінансовані», – сказав Кубіцький. «Коштів як таких практично нема. Ми працюємо в межах того, що є в розпорядженні бюджету. Частина коштів із міського бюджету є, яка стосується утримання меморіальних комплексів, пам’ятників», – додав він.

Під час обговорення підняли проблему реконструкції Стіни пам’яті на Меморіалі. «Є реальна загроза, що до наступного року вона розвалиться сама по собі. Природні фактори залишили свій слід. Стінка настільки в аварійному стані, що до наступного 9 травня ми будемо мати дуже страшні проблеми», – розповів Іван Кубіцький. Для реконструкції необхідно 1,5 мільйона гривень. «Таких коштів у нас нема. Це питання уже виносили на сесію. На жаль, коштів не передбачили», – сказав він.

Окрім того, згадали й про вулицю Богдана Хмельницького, на якій, зокрема, розміщена Луцька міська рада. Ремонту потребує бруківка. Для реконструкції вулиці коштів також нема, треба розробити проект на проведення робіт. Наразі можуть залатати лише яму біля воєнкомату. За словами Кубіцького, є «3,2 мільйона віртуальних коштів із бюджету розвитку, яких я поки що не бачу» на ремонт вулиці Станіславського. У планах – відновлення тротуару по вулиці Винниченка.

До свята міста мають встановлювати нові світильники, лавки, ремонтувати огорожі, косити траву, виготовляти святкову атрибутику тощо, – йшлося під час наради. За порушень правил благоустрою підприємців лякають адміністративними протоколами та штрафами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 14 Липня 2010 13:16
Опять сдерут с бизнеса и разворуют процентов 60. Задолбала уже эта, вечно нищая и ноющая, алчная власть.
ОГО Показати IP 14 Липня 2010 22:55
скіко ...скіко... 20 млн.. а не зажирно. Це на свято 2 млн. а в кармани 18 млн. вибачте 15 ...Прокурору 3 )))) Підтримую, голодранців треба гнати з мерії..
FUX Показати IP 15 Липня 2010 12:07
1.5 миллиона на стену... Это почти 200 000 $ За эти деньги можно с нуля построить 3-х этажный дом. ПИПЕЦ!
Лучано Показати IP 15 Липня 2010 21:29
Кубицкий уже за полгода минимально по подсчетам 1830 тыс. грн. откатал на кампанию шибы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus