USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Начальник ТЦК повідомив, як мобілізованим обирають фах у ЗСУ

8 Серпня 2022 07:34
Мобілізованим до Збройних сил України обирають фах, враховуючи їхню професію у цивільному житті. Якщо ж військовозобов’язаний має якісь побажання, то їх враховують під час навчання у ЗСУ.

Про це розповів начальник Дарницького територіального центру комплектування у Києві, полковник Руслан Тригуб в інтерв’ю Hromadske, передає ТСН.

«Це називається вивченням особистих даних військовозобов’язаного. Якщо він не служив і має цивільну професію, то ми враховуємо його бажання: чи він хоче стати танкістом, артилеристом, чи ще кимось. Якщо він не знає чи вагається, куди піти, але має цивільну спеціальність, яка споріднена з військовою, то ми це теж беремо до уваги.

Читати ще: У військкоматі прокоментували, чи можуть мобілізувати чоловіка телефоном

Наприклад, людина вже 20 років працює механіком на СТО: це добре, тому що в ЗСУ дуже багато автомобілів і вони ламаються частіше в польових умовах. Тому ця людина може піти тим же механіком у ремонтний батальйон. Або ж людина працює кухарем в ресторані – тоді ми відправляємо її кухарем у військову частину. Навіщо навчати людину кухарства, якщо є хтось, хто може продовжувати своє улюблене заняття і готувати їжу для побратимів? Тому, звісно, після вивчення особистих даних військовозобов’язаних ми вирішуємо, куди саме їх направляти», – пояснив Руслан Тригуб.

Раніше Тригуб повідомив, що наразі в Україні до військоматів приходять дуже мало добровольців, більшість чоловіків приходять за відстрочкою або з інших питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 8 Серпня 2022 08:05
а держслужбовців куди беруть?
Вік до Вася Показати IP 8 Серпня 2022 09:29
цих у штаби писарями напевно, якщо немає військової спеціальності
Уася до Вася Показати IP 8 Серпня 2022 10:03
У більшості держслужбовців "бронь"... їх в останню чергу
Петро до Вася Показати IP 8 Серпня 2022 12:54
Ну так держслужбовці теж мають фах, інженери, бухгалтери землевпорядники, геодезисти, дозиметристи, ІТ-шники..., а ще вони мають освіту чи працювали до того ще десь
Скептик до Вася Показати IP 8 Серпня 2022 17:15
А в них руки з жори виросли. Ті руки вміють тільки хабарі брати
Спритник Показати IP 8 Серпня 2022 11:39
Приїжджає "купець", каже мені треба 50 копачів і поїдеш ти, офісний планктон, зі вкопаного місця на копаюче, ахаха
Справедливий Показати IP 8 Серпня 2022 16:56
Цілком можливо 200 депутатів мобілізувати, тому що така кількість дармоїдів не потрібна це точно. Ще й витрачати на них кошти, яких і так немає. Хто створить петицію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus