USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

Незаконно переробляв та збував вогнепальну зброю на території України: волинські оперативники затримали зловмисника

15 Січня 2024 17:04
Співробітники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області задокументували злочинну діяльність 40-річного жителя Дніпропетровщини, який незаконно переробляв та збував вогнепальну зброю через інтернет на території України.

Заходи проводили в межах кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Про це повідомили в ГУНП Волині.

Оперативники встановили, що житель Кривого Рогу тривалий час проводив незаконні операції зі зброєю. Фігурант купував стартові пістолети, переробляв їх на вогнепальну зброю та через різні сайти збував по всій території України.
Минулого тижня волинські поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника. Під час обшуку співробітники поліції виявили та вилучили речові докази злочинної діяльності фігуранта: два пістолети із ознаками переробки, кредитні картки, сім-картки, телефони та інше. Заходи проводили за силової підтримки спецпризначенців Управління корпусу оперативно-раптової дії ГУНП у Волинській області.
Читати ще: Волинянин налагодив «бізнес» з продажу зброї

Вилучене слідчі скерували до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз.
Зловмисника затримали. Слідчі оголосили йому про підозру за трьома фактами незаконної діяльності за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту за місцем проживання.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus