USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Новини добра: Луцький і Черкаський зоопарки отримали допомогу з Німеччини

6 Квітня 2022 15:10
Німецький ветеринар Крістіан Ергензінгер (на фото – в центрі) привіз допомогу Луцькому та Черкаському зоопаркам, аби ті мали хороший запас продуктів на випадок екстрених ситуацій. Він сам вирушив у подорож туди, де абсолютно нікого не знає, оскільки вирішив не стояти осторонь ситуації, яка склалася в Україні.

Мешканець Німеччини самостійно написав на сторінку Луцького зоопарку і запитав про потреби і яку допомогу необхідно доправити тваринам, розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини директора звіринця Людмила Денисенко.

«Пан Крістіан – ветеринарний лікар, він сам написав на сторінку нашого зоопарку і запропонував свою допомогу, спитав які потреби. Якщо чесно, ми вірили і не вірили. Адже до цього ми не були знайомі, він теж дуже ризикував. Що мене вразило, це те, що він сам з невеликого містечка Марбах, де населення складає 10400 осіб, і мешканці цього маленького міста допомагають місту, де живе більше 200 тисяч осіб. Він, збираючи допомогу, сам обдзвонив 3 тисячі людей», – каже вона.
Допомога в цей час стала дуже доречною. Основний дохід Луцького зоопарку – продаж квитків, а з початку широкомасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну звіринець тривалий час був зачинений, тож надходжень від квитків не було.
«Пан Крістіан попросив надіслати офіційний лист і потім повідомив, що він вже виїжджає. Днями він побував у Луцьку. Він сам супроводжував вантаж і привіз корм для двох зоопарків: нашого і Черкаського. Тепер ми маємо сконтактувати з нашими колегами з Черкас та передати їм їхню частину допомоги», – додає Людмила Денисенко.

Читати ще: «Розвернутися на 180 градусів і почати працювати»: чим живе Луцький зоопарк у ці непрості часи. Фоторепортаж

Оскільки благодійник – сам ветеринар, то він дуже відповідально поставився до вибору допомоги і привіз корм, який не тільки поживний, але й корисний. Це сіно в гранулах, сублімований буряк та інше. Майже весь корм можна розмішувати з водою і годувати тварин.

«Це такий собі запас для неблагополучного сценарію, якщо не зможемо прогодувати тварин», – додає очільниця зоопарку.
До слова, сам Крістіан Ергензінгер на своїй сторінці у Фейсбуці писав, що новий корм дали тваринам покуштувати. Одним з перших дегустаторів став верблюд, який спершу з цікавістю принюхувався, а потім зі смаком почав споживати нову їжу. Тож корм – підійшов.
У Луцьку німець пробув три дні і вже поїхав назад на батьківщину. Під час екскурсії він розповів про те, що його спонукало до такої поїздки і чому він обрав саме зоопарк у Луцьку та Черкасах.

«Він розповів, що їхні ЗМІ пишуть про те, що зоопарки в Україні голодують, власники не мають чим годувати і змушені вдаватися до евтаназії. У нас він пересвідчився, що голодних і замучених тварин немає. Адже у муніципальних місцевих зоопарках і міське керівництво теж робить все для того, щоб тварини не відчували дискомфорт. До нас зверталися і наші благодійники. Нам допомагали і ті, хто допомагав армії: якщо були надлишки моркви, яблук, залишки інших продуктів, вони привозили це нам, чим дуже підтримали. Я його спитала, чому він вибрав для допомоги Луцький зоопарк. Він відповів, що великі зоопарки мають багато допомоги, а такі як наш і Черкаський – невеличкі, завжди стоять осторонь, тут немає так багато благодійників, які будуть допомагати», – пояснює Людмила Денисенко.

Читати ще: «Вони – половина нашого життя. І зараз потребують особливої підтримки»: поради від ветеринара луцького зоопарку
В останній день перебування Крістіан Ергензінгер подарував зоопаркам Луцька і Черкас по 500 євро, адже розуміє, що вони теж мають платити комунальні послуги, купувати паливо та інші матеріали. А ще пообіцяв допомагати луцькому звіринцеві надалі й особисто приїхати наступного разу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus