USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Освітянам та працівникам сфери обслуговування можуть заборонити роботу без щеплення від COVID

29 Червня 2021 17:02
Для частини громадян вакцинація проти коронавірусу має стати обов'язковою. Зокрема, для працівників сфери освіти та обслуговування.

Таку заяву в інтерв'ю виданню «Ліга» зробив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, передає УНІАН.

«У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація має бути обов’язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми не маємо допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість доволі важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це скоріш власний вибір людини», - вказав він, коментуючи можливість введення покарань за відмову від щеплення.

Як розповів санлікар, графік вакцинації до кінця року вже сформований. В МОЗ бачать кількість та тип вакцин, які приїдуть в країну.

«Для нас основна ідеологія на 100% забезпечити не лише першою дозою, але й другою. Коли вакцину доставляють до центру вакцинації, розраховують так, щоб ми мали аналогічну резервну кількість для другої дози. Коли це врегулювали, з’явилася ініціатива відкрити повноцінні центри масової вакцинації», - вказав Кузін.

Крім того, санлікар виступив за недопуск до школи та інших навчальних закладів дітей, які не мають щеплення від коронавірусу.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що в Україні планують наприкінці літа вийти на показник у 220 тис. щеплень проти коронавірусу на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Айболит Показати IP 29 Червня 2021 17:21
А що приклад Ізраїлю нічого нікого не навчив....була майже 100%вакцинація населення, все ок..і тут нова дельта і всі хворіють по новому, і що ця вакцинація дала????? Комусь бабла дала....
Так до айболить до Айболит Показати IP 29 Червня 2021 17:37
Ви,що не розумієте ,що треба *откат*одержати,а тут люди щеплятися не хочуть,так треба заставити.он в раші те ж вже по другому разу заставляють щеплятися,бо це *бізнес*з великим доходом.Вколять водчку-шмурдяк,а гроші заплати,так як тести ПЦР, провів паличкою в роті і 500 гривень в кишені.
Анонім Показати IP 29 Червня 2021 18:42
Безкоштовні маски? Ні не чув. Безкоштовна вакцина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus