USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Переатестація - причина збільшення злочинності на Волині, - прокурор

26 Лютого 2016 12:30
Причиною того, що за останній час рівень злочинності на Волині збільшився на 40%, прокурор Волинської області називає процес реформування поліції, який триває в країні.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Волинської обласної ради.

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак заявив, що рівень злочинності на Волині збільшився на 40% у порівнянні з аналогічним періодом. На запитання членів профільної комісії про те, з чим це пов’язане, він заявив, що однією з основних причин є реформування органів поліції.

«Це вдарило по роботі правоохоронного блоку. Бо міліція посідає основне місце у профілактиці і попередженні злочинів. Були потужні дільничні, які ходили по дворах, працювали. Зараз люди вибиті з колії», - зазначив Дмитро Чепіжак.
З його слів, тенденція зміниться після того, як закінчиться процес реформування поліції. З його слів, це від 6 місяців до року.

Другою причиною збільшення рівня злочинності прокурор назвав соціально-економічне становище населення.
Члени профільної комісії закликали прокуратуру не обмежуватись «відписками» на депутатські звернення народних обранців. Проте, пан Чепіжак стверджує, що у зв’язку з реформою прокуратура втратила частину повноважень, відтак, не може виконувати певні функції, які раніше були у її компетенції:

«Нас просять перевірити підприємство, а ми не маємо повноважень. А депутати на сесії кажуть, що в прокуратурі дали тільки відписку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Перехожий Показати IP 26 Лютого 2016 12:52
"П*здю-п*здю і завтра прийду", так би хотілось перефразувати пана прокурора. Причина то ж в тому, що система гнила 20 років підряд (злочинність в розумінні прокуратури це ж і звичайні бійки, і пянство за кермом з летальними наслідками, і шахрайство, економічні злочини і т.д.), додайте ріст цін, знецінення заробітних плат, ріст безробіття, заворушення на сході країни і ще з пару десятків факторів і отримайте відповідний результат. А те що у прокуратури було забагато повноважень і вони себе рахували великими цебе - факт.
АСАВ Показати IP 26 Лютого 2016 12:54
ВОНО ЯКЕСЬ Д*РН*ВАТЕ!!!
НЕ СМІШІТЬ)))) Показати IP 26 Лютого 2016 13:21
Ви подивіться на статистику злочиності...Вона з кожним днем збільшується а не місяць назад почала....Те що переатестація зупинила слідство і оперативну діяльність то це факт, але це питання до атестаційнорї комісії чи вона здійснює перевірку дільності правоохоронців,які вирішили що вони можуть нічого не робити...бо якщо не проїду то всеодно...а якщо проїду то що старатись яж всеодно проїшов ніхто мене нетроне вже
нхя не смішно Показати IP 26 Лютого 2016 13:31
Скільки ДЛЯ НАС кощтують оті їхні столи, циганські штори та інша хня? ПС. А основна причина збільшення злочинності - це а) реєстрація УСІХ злочинів новою поліцією (а не як колись мусорня не реєструвала 60% злочинів); б) зубожіння населення; в) відсутність справедливості в суспільстві.
не пацик до нхя не смішно Показати IP 26 Лютого 2016 16:33
підримуе -сказав правду так і було деколи
Уваров Показати IP 26 Лютого 2016 13:44
Розвалили армію а тепер прокуратуру розвал ємо щоб колотить митну воду і далі грабувати народ і щоб крайніх не було
прокурору Показати IP 26 Лютого 2016 14:09
повиганяй своъх хабарників і все буде добре, ніхто з прокурорів нічого не робить,
порошенку, авакову Показати IP 26 Лютого 2016 14:10
шпигу нед*лекоглядного негайно у відставку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
не пацик Показати IP 26 Лютого 2016 14:13
перехожому видніше -. він народ а його треба слухати.
Василь Мартинюк Показати IP 26 Лютого 2016 14:42
Те,що злочинність сягає астрономічних відсотків насамперед винною і є правопохоронна система.Прокурор своїм месіджем фактично підтвердив свій пофігізм. Де яким законом передбачено позбавлення права боротися зі злочинністю? Ти що несеш Чепіжаче? А тепер згадаємо 26 березня 2015року. Скоро рік як я не можу отримати письмову відповідь за результатами особистого прийому.Ховаєшся за Мукана і Васьовчика,котрі в свою чергу несуть незрозумілі текстові гренки. Але я ж не такий наївний,щоб вірити блювотинню.Взагалі не все зрозуміло що робиться і в геніальній прокуратурі.Ви, прокурори, незабаром самі себе будете поімєть.Давай відповідь письмову і дізнаєшся дуже багато чого цікавого.адже процес пішов. Не віриш незабаром переконаєшся.
ПРОКУРАТОР до Василь Мартинюк Показати IP 26 Лютого 2016 15:39
Бачу Василю Дмитровичу, у вас знову загострення вашої хвороби. Можливо Вам варто заспокоїтися і вжити антидепресентів. Пам'ятайте нервові клітини не відновлюються.
Анонім Показати IP 26 Лютого 2016 14:56
причина зростання злочинності в тому,що населення стало бідніше в 3 рази, я в шоці,як такі тупаки стають прокурорами - служать не державі і народу, а лише мафіозним кланам - проведіть нормальну атестацію в прокуратурі ( а не показуху), може адекватних людей там стане більше
не пацик до Анонім Показати IP 26 Лютого 2016 16:35
таки так-такий час
житель Показати IP 26 Лютого 2016 20:00
Іду по Соборності серед білого дня наркомани шастають толпами, ідуть в голос рєшають наркоманські проблеми, нікого не бояться. Патрульна поліція катається і блимає маячками, на них ніяк не реагують, пальчики показують.
лучанин до житель Показати IP 27 Лютого 2016 08:49
Підтримую, ще даже рік назад, щоб хтось йшов пиво, то таке рідко можна було побачити, а зараз в центрі міста ходять і розпивають на ходу пиво, а в цей час їде поліцейський автомобіль, а в ньому сидять красюні, вони не бачать адмінправопорушення, їм до цього немає ніякого діла.
Тарас Чурило Показати IP 26 Лютого 2016 20:04
А Самообороні байдуже, злочинність їх не хвилює

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus