USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

На Волині запрацював новий сучасний завод

24 Травня 2017 20:03
Насіннєвий завод ТОВ «П'ятидні» пройшов випробування та почав роботу. Відкриття заводу відбулося за участю Президента України, який цього дня перебував на Волині з робочим візитом.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко вперше за каденцію прибув на Волинь.

Відкриття заводу було заплановане на 13:00 (Володимир-Волинський район), однак гаранта довелося чекати більше години. На зустріч з Петром Порошенком прийшли волиняни. Були серед них активісти, якв приїхали з питанням щодо ветсанзаводу, але їх вивели за огорожу. Кажуть, ймовірно, таку вказівку дав заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

«Беру участь у відкритті вашого заводу на запрошення свого давнього друга Валерія Діброви. Завдяки відкриттю подібних комплексів розвивається сільське господарство. Зауважу, що 12% ВВП складає саме сільське господарство», - наголосив гість, після чого оглянув завод та запустив його в роботу.

Зауважимо, що на заводі працюватиме 420 людей із середньомісячною зарплатою 6800 гривень. Загальна вартість об’єкту майже 92 мільйона гривень.

Як розповів директор ТОВ «П'ятидні» Валерій Діброва, окупність заводу складає два роки.
«Ще 5 років тому ми задумали збудувати потужний агрономічно-інженерний центр, який буде одним із найкращих в Україні. Хоча у цей складний час нові заводи мало відкриваються, але ми це зробили. Своїм прикладом ми показуємо, що аграрний бізнес в Україні є, він розвивається.

Наш завод дуже продуктивний, за годину можемо випускати 10 тонн будь-якого насіння, тобто за рік - 50 тисяч тонн. Якщо ж для Волині потрібно 24 тисячі тонн, то ми можемо покрити всю область й значну частину західного регіону. Звісно це великі інвестиції, втім, підвищуючи якість насіння, ми збільшуємо врожайність на 2 центнери з гектару. Так, лише від цього ми матимемо 15 мільйонів гривень прибутку. А продаючи насіння, завод окупиться за 2 роки», - каже Діброва.
На запитання журналістів, чи обговорюватимуть сьогодні з президентом проблеми області, депутат обласної ради Валерій Діброва відповів, що нині на підприємстві свято, тому говорити про проблеми - недоречно.

Подібних заводів в Україні лише 5, інформує начальник департаменту АПК облдержадміністрації Юрій Горбенко, однак, інші менш сучасні.

«Колись ми лише мріяли, що земля даватиме 80-100 центнерів зернових з гектару, а сьогодні це вже звична практика. Агропромисловий комплекс на Волині розвивається. Пригадую, що 7 років тому ми просили іноземних інвесторів, аби вони у нас такий завод збудували, а тут волиняни свій зробили. Тепер ми маємо потужний комплекс у західному регіоні, який даватиме високоякісне насіння, а це, своєю чергою, покращуватиме врожайність. Тут зібране краще з кращого, зокрема використані німецькі та датські технології. Подібних заводів в Україні лише 5, найближчі - у Тернопільській та Львівській областях, але наш сучасніший. Він конкурентоспроможніший завдяки своїй ефективності», - розповів Горбенко.
Варто відзначити, що малі приватні господарства зможуть на заводі самостійно підготувати зерно, що здешевить його вартість. Подібну практику запозичили від поляків.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО У ЛУЦЬКУ ПРИГРОЗИВ АВТО «НА ЛИТОВЦЯХ»

До слова, попри розвиток агропромислової галузу області, ще є близько 100 тисяч земель сільгосппризначення, які пустують, зокрема, це поліська зона.

Після оглядин заводу Петро Порошенко зробив фото на пам’ять із присутніми та відлетів у Луцьк на нараду.

До слова, під час свого виступу президент торкнувся теми Євроінтеграції. З його слів, безвіз остаточно відділив Україну від Росії.



ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО НАЗВАВ 14-ТУ БРИГАДУ ОДНІЄЮ З НАЙСИЛЬНІШИХ В КРАЇНІ

«Менше трьох тижнів відділяє українців від початку дії безвізового режиму з країнами ЄС. Ніколи ще не надавали безвіз країні, яка є об’єктом агресії, в умовах міграційної кризи Євросоюзу. «Геть від Москви, даєш Європу», - таке гасло висунув український письменник Микола Хвильовий. Впровадженням безвізу ми втілили це гасло у життя, що затверджує наш європейський вибір. Адже це символ того, що ми остаточно відійшли від радянської, совєцької та Російської імперії», - розповів Порошенко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Поціновувач мисткинь Показати IP 24 Травня 2017 20:10
Коте зачотний.
Плюша Показати IP 24 Травня 2017 21:15
Класний коте
Всезнайко Показати IP 24 Травня 2017 21:37
А яким місцем Порох до цього заводу, що він його прилетів відкривати?
Здогадуюсь до Всезнайко Показати IP 25 Травня 2017 08:33
він приїхав з контрабасом розібратись, а все їнше - це просто привід.
Гарбуз Показати IP 24 Травня 2017 21:44
Залікове фото: --- Недокритий дах --- --- Центральний Пульт Управління (три монітори) --- --- камянисто-гравійне подвіря ---
Андрій Показати IP 24 Травня 2017 22:55
Ох одна надія на Ігоря сподіваюсь він на нараді про всі проблеми волинян розповів цьому олігарху президенту. захистив нас від олігархічних посягань пороха та його посіпак.
Гуня Показати IP 24 Травня 2017 23:04
А 10 тон насіння коноплі за годину? Засіємо,посміємося.
Никонор Показати IP 24 Травня 2017 23:13
Зате Кревська на першому плані-пустили козу в город, ото вже цирк!
вова згоранець Показати IP 24 Травня 2017 23:49
никому це вже не цикаво так як бобло видбили...пеця и тут у Дибровы свою долю мае..мани-мани-мани..пеця чиколад.
цц Показати IP 25 Травня 2017 00:51
Совок дрімучий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus