USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України, – Сікорський

31 Січня 2024 09:19
Варшава хоче бути для України не лише військовим, а й економічним хабом з відбудови країни.

Про це під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок 30 січня у Берліні сказав очільник польської дипломатії Радослав Сікорський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми говоритимемо про відбудову України. Польща хоче бути не лише військовим, а й економічним хабом для відбудови України, але спочатку треба перемогти у війні», – підкреслив Сікорський.

Він зазначив: війна показала, що Веймарський трикутник може бути важливим форумом співпраці і джерелом хороших задумів щодо майбутнього ЄС. Міністр зауважив, що нещодавно зустрічався з главою МЗС Франції Стефаном Сежурне, під час цієї зустрічі узгоджено подальшу співпрацю у Веймарському трикутнику.

«Сподіваюся, що вже незабаром на нашому рівні ми матимемо змогу зустрітися в Парижі і, звичайно, Україна буде однією з головних тем переговорів», – наголосив Сікорський.

За його словами, підтримка України є інвестицією в європейську безпеку.

Читати ще: Максимальна сума – 80 тисяч: у Луцьку стартує конкурс соціальних проєктів

Глава МЗС Польщі висловив сподівання, що незабаром буде вирішено проблему створення європейського фонду для допомоги Україні.

«Я сподіваюся, що в лютому вдасться узгодити виділення 5 млрд євро для України на цей рік», – підкреслив глава польської дипломатії.

Сікорський також висловив сподівання на успішне завершення процесу євроінтеграції України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 31 Січня 2024 09:47
звісно хай будуть адже бути транспортним хабом у них класно виходить.....
Руслан Показати IP 31 Січня 2024 10:03
Неважливо, що каже міністр. Важливо, що скажуть перевізники на кордонах, які заблокують будь-яку співпрацю. :) Схоже їм думка уряду не така важлива, як і доля багатьох людей по іншу сторону кордону.
Анонім Показати IP 31 Січня 2024 10:42
Польща завжди перша, де можна заробити
скептик до Анонім Показати IP 31 Січня 2024 11:32
ДЕРИБАНИТИ бабло - це не тільки український хист

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus