USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Помер відомий волинський поет, перекладач та філософ Ігор Ольшевський

6 Червня 2021 09:25
У Луцьку 6 червня помер відомий поет, перекладач, прозаїк, літературний критик, есеїст, філософ, мелодист-аматор, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Едилович Ольшевський.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила Ольга Ляснюк.

«Невтішні, невимовно сумні новини: на жаль, подався у Засвіти наш Ольшевський Ігор... Світла пам’ять, дорогий Друже..», – йдеться в дописі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким Ігоря Ольшевського.

Ігор Ольшевський народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі на Волині, в родині творчих працівників театру. Батько заслужений артист України Еділ (Кирило) Михайлович Ольшевський (1929-2016), – упродовж тривалого часу був головним режисером Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка (тоді ще не академічного), а згодом – Волинської обласної філармонії, викладав також у Луцькому училищі культури (нині – Волинський коледж культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського). Мати – Галина Павлівна Ольшевська (1926-2018) – акторка.

Після закінчення Луцької середньої школи № 4 (нині – гімназія) здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року – на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Працював у відділі зв’язків із громадськістю Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Волинській обласній філармонії (керівник літературно-драматургічної частини).

Перекладав з російської, білоруської та польської мов. Друкувався також під псевдо Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікувалися на сторінках часописів України, Білорусі, Польщі, Словаччини та Греції.

Був членом Національної Спілки письменників України з 2005 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Григорій Показати IP 6 Червня 2021 13:10
Дуже шкода, що наша більшість про місцевих талановитих людей дізнаються тільки через некрологи. А ними потрібно цікавитися і підтримувати, доки ще живі.
Анонім Показати IP 6 Червня 2021 13:11
Щиро шкода... хорошою був людиною....
Крук Показати IP 6 Червня 2021 17:48
Вічна память.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus