USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Порядок та правила отримання апостилю*

8 Червня 2022 15:50
Доволі часто українці в пошуках кращого заробітку й вищого рівня життя їдуть за кордон. Аби знайти високооплачувану роботу за фахом, важливо бути обізнаними з певними нюансами.

Що таке апостиль та навіщо він потрібен?

Значна частина дипломів, що їх видають вищі навчальні заклади, – державного зразка та працюють на території України. Відповідно, після закінчення ВНЗ із цим дипломом можна влаштуватися на роботу на будь-яке українське підприємство, завод чи в компанію. Проте, щоб вступити на стажування або поїхати працювати за кордон, потрібні послуги адвоката та легалізація диплома, визнання його в іншій країні.

Україна належить до держав, які в 1961 році підписали Гаазьку конвенцію. Це означає, що дипломи, які видають на її території, дійсні за кордоном у низці європейських країн, які взяли участь у Гаазькій конвенції.

Простіше кажучи, апостиль на диплом – це документ, який прикріплений до стандартного диплома українського зразка за допомогою спеціальних ниток і містить штамп. На штампі вказують усі деталі, хто є одержувачем диплома, та багато іншої інформації.
Хто проставляє апостиль та де його можна отримати?

Перед тим як з'явиться відповідна печатка та апостиль буде прикріплено до документа, проводять його перевірку.

Особливості та порядок отримання апостилю:

- Протягом деякого часу проводять певну процедуру, під час якої орган, що надає апостиль документа та здійснює перевірку, підтверджує, що диплом належить цій людині.

- Диплом отримано після кількох років навчання. Це своєрідне підтвердження справжності диплома, його законного отримання. Тобто, що диплом про вищу освіту не є підробкою.

- Щоб працювати за кордоном, потрібен не тільки апостиль, що підтверджує справжність диплома, але ще й переклад документації мовою країни, в якій людина збирається працювати.

- У цьому допоможе бюро перекладів, а також юристи, які гарантують справжність усіх документів та проставлять відповідні підтверджувальні штампи й печатки.

Апостиль можна отримати в Міністерстві освіти і науки України. У середньому перевірка триває близько двох тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus