USD 41.35 41.67
  • USD 41.35 41.67
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.80 10.93

За гарячу воду і тепло лучани винні 131 млн грн. Як «Луцьктепло» вибиватиме борги?

7 Липня 2021 14:15
Заборгованість лучан за спожиті гарячу воду та опалення становить 131 мільйон гривень. Щоб зменшити заборгованість, «Луцьктепло» активно проводить претензійну та позовну роботу.

Як інформував на черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, підприємство розробило положення про порядок ведення претензійної та позовної роботи.

Аби зменшити заборгованість серед споживачів, працівники «Луцьктепла» надсилають листи-претензії про наявність боргу та необхідність його погашення, доставляють претензії боржникам із зазначенням суми боргу та наслідками несплати, укладають договори про реструктуризацію боргу, поширюють інформацію про умови укладання договорів реструктуризації, розвішують інформаційні повідомлення на під’їздах будинків з переліком боржників та відповідною сумою боргу, а також розміщують перелік боржників на офіційному сайті підприємства, спільно з працівниками департаменту житлово-комунального господарства ведуть роботу з мешканцями щодо роз’яснення боржникам наслідків непогашення заборгованості.

У разі непогашення боргу здійснюється підготовка матеріалів справи для передачі до суду, а згодом у державну виконавчу службу скеровуються виконавчі документи для примусового виконання рішення суду. Наразі в органах державної виконавчої служби на примусовому виконанні перебувають виконавчі документи на близько вісім мільйонів гривень.

Із 1 липня Муніципальний сервісний центр запровадив автоматичне телефонування до боржників. Водночас у липні на зворотній частині єдиного комунального рахунку буде розміщуватися інформація про наслідки несплати боргу.

Окрім того, ДКП «Луцьктепло» готує відповіді на численні звернення громадян, адвокатські запити, надає консультації в телефонному режимі з питань сплати заборгованості.

Іван Скорупський оцінив, що заборгованість населення за спожиті послуги становить 131 мільйон гривень, а юридичні особи боргують 13 мільйонів гривень.

Читати ще: «Дехто не розуміє, що має платити за воду». Рекордсмен боргує «Луцькводоканалу» 70 тис. грн

Член виконкому Петро Бойко пригадав: коли в місті відключили гарячу воду і висвітлили списки боржників, це викликало сплеск негативу щодо тих людей, які не платять за отримані послуги з гарячого водопостачання та опалення.

«Сума заборгованості катастрофічна. Потрібно проводити роботу зі споживачами, тому що послуги не безплатні. Якщо й надалі так буде, то Луцьк може залишитися і без гарячої води, і без тепла», – наголосив він.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Остап Вакарчук Показати IP 7 Липня 2021 14:54
Дуже правильне і мудре рішення з боку керівництва ДКП «Луцьктепло». Раніше треба було цим займатись. Хіба ви не знаєте наш народ. Все би на халяву: кричать що Росія-агресор, їх треба всіх разом з Путіним вбивати, а потім коли РФ газ перекрила, кажуть, чому Росія нам газ не бажає давати. У мене наприклад сусідка на площадці в під'їзді 7 років не платить за комунальні послуги, хоча живуть вони не гірше за мене, якщо не краще, бо мають ще дачу і автомобіль та обоє (чоловік+жінка) працюють. Коли це зустрічаю її та кажу ось ось піднімуть тарифи на газ і електроенергію, а вона мені відповідає, а мені по барабану, я цій "сволоті" не платила і платити не буду, що вони мені зроблять?, я їх у свою квартиру не впущу. І таких українців у нас через сім'ю, які не платять. І дійсно, а що державні контролюючі служби можуть у такому випадку зробити??? Від'єднувати таких сімей боржників від газу, світла чи води, ні, як комунальщики це будуть робити у багатоквартирному будинку та ще й де відсутнє ОСББ???
ноунейм до Остап Вакарчук Показати IP 7 Липня 2021 16:32
Мудре рішення це обрізати труби з опаленням цієї шараги і встановити автономне опалення, але ж ці не дають.... Банкротьтесь вже пошвидше, а то вже задовбало то нитьйо, то їм гроші не платять,то нафтогаз ціни підняв, то уряд регулювання цін цін відмінив. В луцьктепла позиція завжди однакова. Коли паркавку навпроти формули асфальтом покриєте який розкопали роки 2-3 назад?
Анонім Показати IP 7 Липня 2021 15:00
правильно люди роблять, що не платять. ці суми потягнути неможливо. так скоро в зимовий період в ці списки і я потраплю.
Лучанин до Анонім Показати IP 7 Липня 2021 15:19
Українця послухати - то він нічого потягнути не може. Останній раз скаргу на ненадану субсидію чув від сусідки, яка кожного року відпочиває за кордоном. Нікому гроші з неба не падають, тільки один якось розраховує і свої зобов'язання оплачує, а інше хитро зроблене - нити буде про тяжку долю. При однаковому рівні доходів) А загалом скажу - до дупи ця робота з боржниками, інформування їх, роз'яснювальна робота. Це все також грошей коштує, і вони потім в тариф лягають (якщо хтось не розуміє азів економіки). Для боргів з податків, комунальних послуг, аліментів, штрафів - повинен бути автоматичний доступ виконавців до банківських рахунків боржника. Закон вже прийнятий, це радує. Є такий борг - автоматом почали перекидати гроші на погашення заборгованості, не питаючи в боржника. Нема звідки взяти гроші, тягнеться більше певного періоду - суд, конфіскація житла, продаж з аукціону, компенсація боргів і судових витрат, все інше - будьте добрі получить назад.
123 до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 15:50
Видно, що людина лобіює інтереси Луцьктепла, або там працює та разом з босами обкрадає простих людей. Чому такі об'єкти в приватних руках, а не в державних. Хіба така ціна має бути на отоплення в людей, коли зарплата 5000 грн, а за отоплення 4000 грн. треба заплатити. Люди нам усім об'єднуватися треба. Вони нас обдируть, як липку.
до 123 до 123 Показати IP 7 Липня 2021 16:04
Луцьктепло - не приватна структура, а державне комунальне підприємство. Невдобно, не там зрадонька, так?
Лучанин до 123 Показати IP 7 Липня 2021 16:44
Іди проспись, фантазьор. А якщо маєш докази що я тебе (чи інших міфічних "простих людей") обікрав - то звиздуй в поліцію з заявою про вчинення злочину. Ще раз повторюю, для тебе і інших обдарованих, що з першого разу не розуміють - своє ниття залиш при собі. Як і ідеї типу "об'єднуватись треба" (коли невідомо - навколо чого). Знаєш, що я робив, коли вийшло що зарплати не хватає на комуналку і прожити? Шукав іншу роботу, і підробіток. Це ж куди тебе занесло, що тобі в Луцьку 5000грн на місяць платять? А якщо навіть і так - то чого тобі субсидія не вийшла, фантазьор ти наш? Знаєш, Азіров був тим ще клоуном, але от як не крути, фраза "хватить скіглиті, беріть лопату і годуйте сім'ю" була по суті вірно сказано. Тільки до народу, якому у бідах винні всі інші крім нього, це ніколи не дойде.
Народ до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 19:24
О як боїться за свій карман .Увірветься премія. Підтримую, треба людям виходити на вулицю і щось робити з цим гнилим нахабним, деребаном.
Анонім до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 19:34
Ну звичайно в працівників Луцьктепла таких зарплат немае. А йди в той самий суд поцікався ,де працівник судового засідання мае 6000 грн зарплати, а оклад 5300, як тобі І паше,як віл з ранку до вечора внеурочно. І таких по Луцьку в різних установах окладів багато Тай ще менші є.Так що закрий свій зажерливий рот.
Лучанин до Анонім Показати IP 7 Липня 2021 19:58
Не піду нікуди цікавитись, бо мені воно нафік не здалось. Скажу тобі одне. Якщо людина ходить на таку зарплату, і не шукає нічого іншого - значить її влаштовує. Якщо її влаштовує - то яке там моє чи твоє діло, фантазьор ти наш?)
Анонім до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 20:19
Щоб ти і твої діти жили на таку зарплату, тоді тобі може дійде....І з цієї зарплати ви платили за комуналку. Хоча вряд чи такому дійде, мамонта очі засліпила і від простих людей далекий ой,як далекий.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Липня 2021 08:38
Він не живе на таку зарплату, бо клепка в голові є піти на кращу роботу. Ті "прості люди" самі собі створюють проблеми, так нехай і розгрібають самі.
Вася Олика ПЛ до Анонім Показати IP 7 Липня 2021 15:46
Анонім ...За таких як ти ми не можемо потрапити до Європи ...
олександр Показати IP 7 Липня 2021 16:04
ті з луцьктепла і міської влади яка їх покриває ніколи не нажруться. Вже літом платим та тепло скоро ще будем платити за чисте повітря.
Сусідка Показати IP 7 Липня 2021 16:45
А чому злісні боржники держслужбовці, працівники обладміністрації не платять роками? На них не можуть вплинути? Машини міняють, за кордон їздять, будуються. Не можна примусово стягнути із заробітної плати або звільнити?
Погуляйченко до Сусідка Показати IP 7 Липня 2021 17:02
Є конкретні прізвища, імена, сумми?)
Мороз Галина Показати IP 7 Липня 2021 16:51
Ти дорогенький наш з'їздив би до колишніх республік СРСР: Латвію, Литву та Естонію і запитав би у громадян, скільки у такій же перехідний період, як зараз у нас, до вступу в ЄС вони платили за квартиру, за газ, за електроенергію, за холодну воду і центральне теплопостачання, а я знаю і скажу 50% вони платили від своєї отриманої зарплати на руки. Я особисто, як почув це від сестри, вона у мене у Вільнюсі живе, то не повірив. У нас в Україні комунальні тарифи ще "по-Божеськи" це по-перше; по-друге який придурок нас чекає в ЄС, це все для гарного слівця, ми хоча народ роботящий, але для ЄС ми маємо змінити свій менталітет, підлаштувати його під европейський, ми для них є жебраки, бродяги, п'яниці з олігархічно-державним устроєм в країні та 75% тіньової економіки і брудною бухгалтерією на підприємствах, де працівникам видають зарплату у конвертах. Так що поки все йде по плану. Можливо років так через 17-20 вступимо спочатку в НАТО, а потім можливо і до ЄС.
124 до Мороз Галина Показати IP 7 Липня 2021 17:05
"Я особисто, як почув це від сестри, вона у мене у Вільнюсі живе, то не повірив". Підпис - Мороз Галина)))
777 до Мороз Галина Показати IP 7 Липня 2021 19:09
Латвия Литва и Эстония все вместе не имели и 10 части экономического потенциала Украины. За 30 лет.особенно за последние семь.все разворовано.продано и прое...но. Так что платить будем больше и больше а вступили мы уже. только сами знаете куда.
сашко Показати IP 7 Липня 2021 17:09
та скоріше б обанкротилось то луцьтепло і дозволили автономку
лінивець Показати IP 7 Липня 2021 17:12
Народ-я за автономне опалення як в новобудовах. Зимою платимо за трикімнатну в радянському будинку-2600 грн за опалення а родичі в такій самій новобудові 900грн. Шкода що не всім по кишені новобудови...
5 Показати IP 7 Липня 2021 18:49
Чомусь моя бабця з копійчаної пенсії виплачує комуналку вчасно. Жодної гривні боргу немає. А сусіди у новобудові примудрилися за кілька років по 6 тис заборгувати лише за одне утримання будинку (уявляю,скільки у них за цей час накапало за світло,газ і воду). Ну то хто багатший,моя бабця із пенсією 2300,чи сусіди,які кілька років як придбали новеньку квартиру?
Анонім до 5 Показати IP 8 Липня 2021 08:40
Ну, ваша бабця кредит не виплачує)
я Показати IP 7 Липня 2021 19:07
І у кого автономне опалення, то всі послуги треба платити. Борги не тільки від тих, хто з якихось причин (швидше субєктивних) не платить, а більше від тих, хто багатий, чи живе у достатку, але просто не бажає виконувати свій ОБОВ"ЯЗОК. У кого невеликий дохід, то тому надається субсидія. Інша справа, що зареєстровані нероби, які і не бажають нічого робити, але хочуть мати і воду, і газ, і світло, і тепло. Ніхто не хоче глянути на себе, але всі добре бачать суми у платіжках. Жаль тільки, що від тих недолугих боржників страждають добросовісні платники.
red Показати IP 7 Липня 2021 20:11
Надавати послуги особі,за які вона не платить, це не щиро. За кордоном, особа, яка б надавала такі послуги споживачу, уже б давно розірвала би договір. По аналогії, не заплатіть за послуги до доступу до мережі інтернент, результат буде відомий.
Анонім до red Показати IP 8 Липня 2021 08:09
Я не проти щоб мені відрізали, опалення. Такі суми платити не можливо
Правда Показати IP 7 Липня 2021 23:21
Читайте законодавство.Автономне опалення-дозволене.А згода має бути від усіх власників(співвласників),а це все,приїхали....Чомусь всі мовчки "проковтнули" здирницький,незаконний двоставковий тариф з незрозумілими розрахунками,а тепер гвалт.Візьміть листок,ручку,і порахуйте...А ціна восени виросте,ще й як,а ще епопея з ІТП тільки набирає обертів,неплатежі зростатимуть в геометричній прогресіі і ніякі блокування рахунків їх не зупинять,а якщо -25...буржуйка і труба в вікно вам в поміч..."хуже не будет",ще й як будет...
толік хомович Показати IP 8 Липня 2021 14:04
єдине що змусить боржників платити це зміни на законодавчому рівні з жорсткими заходами. Лише це змусить боржників не накопичувати борги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus