USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Посол США в Україні вимагає покарати кандидатів, які купують голоси виборців

6 Березня 2019 13:29
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович закликала покарати команди кандидатів у президенти, які купують голоси виборців. З її слів, їх мають притягнути до кримінальної відповідальності, а державні ресурси не повинні спрямовуватися проти політичних опонентів.

Про це посол США сказала у Києві під час інформаційного марафону «Діалоги в часі», який відбувся з нагоди п’ятої річниці створення громадської організації «Український кризовий медіа-центр».

«У виборчий рік, коли наближаються як президентські, так і парламентські вибори, я не можу уявити вищого пріоритету, ніж забезпечення, аби вибори в Україні були вільними і чесними.

Що це означає на практиці? Тільки незалежна Центральна виборча комісія повинна адмініструвати вибори і підраховувати голоси.

Спостерігачі від громадянського суспільства та працівники виборчої кампанії не повинні зазнавати переслідувань або залякувань. Офіційна, політично-нейтральна охорона повинна забезпечити, аби тітушки чи інші озброєні групи не заважали виборцям висловлювати свою волю.

Люди, які купують голоси, повинні бути покарані. Те ж саме стосується тих, хто платить їм за їхні голоси. Команди кандидатів, які вдаються до спроб фальсифікації голосів, повинні притягатися до кримінальної відповідальності. Державні ресурси не повинні спрямовуватися проти політичних опонентів», – заявила у своїй промові Йованович.

Читайте ще: ПІДКУП ВИБОРЦІВ? ЯК У ЛУЦЬКУ ПРАЦЮЄ СХЕМА АГІТАЦІЇ ЗА ПОРОШЕНКА ПІД ВИГЛЯДОМ ОПИТУВАННЯ

Нагадаємо, під виглядом соціологічного опитування в Україні діє підкуп виборців на користь Петра Порошенка та збір персональних даних.

Людей змушують підписувати так звану анкету однодумців та особисте зобов’язання. Ці папірці багатьма сприймаються як зобов'язання голосувати за Порошенка в обмін на обіцяну тисячу гривень. А у Хмельницькому вже відбулися заходи для «волонтерів», які виявили бажання проводити «соціологічне опитування щодо ставлення до ситуації в Україні».

З-поміж завдань тих, хто проводитиме опитування, – виявляти прихильників чинного президента та підтримувати з ними зв'язок. Натомість журналіст Олександр Дубінський опублікував агітаційні матеріали, які українців просять заповнити за 1000 гривень в інтересах Порошенка. Однак з 10 000 гривень, які виділяє на підкуп сам Порошенко, до людей доходить всього лише 1 000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Навуходоносор Показати IP 6 Березня 2019 13:37
Все правильно сказала, правда забыла добавить сущую "мелочь" - "покарати того, хто в "шоколаді" по самі вуха".
Реаліст Показати IP 6 Березня 2019 13:50
Слухайте, ми вже стали черговим штатом, що посол США "вимагає" тут щось з того, що відноситься до суто внутрішньої політики країни? Чи ми вже не є сувереною країною, і зобовязані виокнувати вказівки і вимоги "посла" США?
Корiнний лучанин до Реаліст Показати IP 6 Березня 2019 14:37
Не вже а змайдану.,нераби.
Я Показати IP 6 Березня 2019 14:38
чомусь притихли свідомі.. і скакуни .. і нераби.. вже років 3 а то й 4

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus