USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Працівницю ДСНС Волновахи за держзраду судять у Луцьку

28 Серпня 2023 17:29
У Луцьку за державну зраду судять працівницю ДСНС Волноваського районного управління. За даними слідства, вона перейшла працювати на посаду старшого інспектора «МЧС ДНР».

Жінці навіть призначили захисника. Проте судове засідання не відбулося, бо обвинувачена закономірно на нього не з’явилася, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Головного фахівця райвідділу ДСНС Донецької області Тетяну Храпську судять за державну зраду. За даними прокуратури, жінка після тимчасової окупації Волновахи російськими військами перейшла на бік ворога – зрадила присягу та погодилася обійняти посаду старшого інспектора в «Государственном бюджетном учреждении «Пожарно-спасательный отряд г. Волноваха МЧС ДНР».

«Для подальшого встановлення у Волноваському районі на Донеччині окупаційної влади держави-агресора, штучного створення в місцевого населення хибних уявлень про добрі наміри військ РФ та існування ідей «русского міра» так звана інспекторка брала участь у агітаційних заходах та святкуваннях із нагоди російських свят», – вказано у відкритих джерелах.

Оскільки обвинувачена не з’явилася, колегія суддів Луцького міськрайонного суду була змушена відкласти розгляд справи на кінець вересня.

Захисник Тетяни Храпської розповідає: справи про колабораційну діяльність і державну зраду відбуваються за спеціальним досудовим розслідуванням та судовим провадженням, тож участь адвокатів є обов’язковою. Захисників призначають за рахунок держави через безоплатну вторинну правову допомогу.

«Це судове провадження здійснюється за правилами нашого кримінально-процесуального судочинства за відсутності обвинуваченої. Обвинувачена особа перебуває на тимчасово окупованій території. Їй інкримінують державну зраду. Досудове розслідування було закінчено на території Луцька і у зв’язку з цим в Луцькому міськрайонному суді відбувається розгляд цієї справи, – коментує захисник Станіслав Тарашевський. – Відповідно до законодавства, особа вважається повідомленою, якщо повістка про її виклик розміщена в загальнодержавних ЗМІ. Її також публікують на сайті Генеральної прокуратури та на сайті Луцького міськрайонного суду».

Такі повідомлення є в газеті «Урядовий кур’єр» за 12 травня.
Нагадаємо, в Луцьку вирішували долю колишньої чиновниці з Мелітополя Ірини Донець. До приходу окупантів жінка обіймала керівну посаду в місцевій міській раді. Після того як Мелітополь захопили росіяни, почала прислуговувати загарбникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus