USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Правоохоронці озвучили версії загибелі Шеремета

20 Липня 2016 16:47
Правоохоронці розглядають версію, що метою вбивства журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета була дестабілізація ситуації в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента згідно з підсумками наради з керівниками силових структур, - передають Українські Новини.

"Крім версії вбивства через професійну діяльність, ми розглядаємо можливість версії дестабілізації ситуації в центрі столиці", - сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Своєю чергою, голова Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що відомство має базу даних застосування саморобних вибухових пристроїв, і працюватиме над версією про те, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація ситуації в країні.

Грицак також зазначив, що розраховує на консультативну та практичну допомогу іноземних партнерів.

ЧИТАТИ ЩЕ: КИМ БУВ ПАВЛО ШЕРЕМЕТ

Своєю чергою, керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила, що слідство розглядає трагедію як умисне вбивство, під час якого використали вибуховий пристрій еквівалентний 400-600 грамів тротилу.
"Всі кращі слідчі міста і центрального апарату Нацполіціі, займаються розслідуванням вбивства відомого журналіста. Це справа честі для Національної поліції України та всієї правоохоронної системи", - сказала вона.

Президент доручив керівнику Нацполіціі в щоденному режимі інформувати його про розслідування.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Києві Шеремет, журналіст "Української правди" і ведучий радіо "Вести", загинув в результаті вибуху автомобіля.

Автомобіль належить керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

У мережі з’явилося відео загибелі журналіста.
Прокуратура Києва вважає попередньою причиною вибуху автомобіля спрацьовування вибухового пристрою (зі слів радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, в машині встановили безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грам у тротиловому еквіваленті).

Прокуратура кваліфікувала вбивство Шеремета як умисне.

Прокуратура також вивчає серед версій вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета, в тому числі і версію замаху на життя керівника видання і його цивільної дружини Олени Притули.

Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявляє про намір залучити співробітників Федерального бюро розслідувань США до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє видання Gazeta.ua, головному редактору "Української правди" Олені Притулі нададуть державну охорону.

Про це під час брифінгу повідомила глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

"Президент доручив: ми будемо надавати охорону пані Притулі", - сказала Деканоідзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus