USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Предстоятель ПЦУ Епіфаній приїде на поле Берестецької битви

14 Червня 2023 08:58
На Рівненщині у неділю, 18 червня, вшанують пам’ять козаків Богдана Хмельницького, які загинули у битві під Берестечком.

Про це Суспільному повідомив директор Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» Леонід Галабуз.

Відомо, що щороку на честь загиблих героїв Берестецької битви проводять богослужіння, урочисту ходу та козацьке таборування. У 2023 році через воєнний стан заходи обмежили – традиційних ярмарку, мітингу та концерту не організовують.

Однак божественна літургія відбудеться. Вона розпочнеться о 9:00 на Козацьких могилах. Службу очолить предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

«У козаків буде своя програма, козацький куліш і покладання квітів після служби до пам’ятника загиблим у Берестецькій битві. Не буде ні концертів, ні виступів. Ярмарку як такого не буде, ні продуктів, ні вишиванок. Єдине, що «Рівнекнига» книги буде продавати, можливо, ще якісь сувеніри будуть",– додав Галабуз.

При цьому додав, що для прочан будуть доступними експозиційні зали Національного історико-меморіального заповідника.

Довідка

18 (28) червня 1651 року під Берестечком почалась битва між Військом Запорозьким Богдана Хмельницького та союзним йому кримськотатарським військом Іслама III Герая з армією Речі Посполитої під командуванням короля Яна Казимира II, яка закінчилась поразкою Хмельницького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Воля Показати IP 14 Червня 2023 09:47
Нарешті в Україні рідне шанується, шеби то москальське вигнати шо Нас віками нищили та мурдували, тіпа ми з богом, в богові та на богові, а своє робили і до тепер роблять, і як то не ми , а Нашу Неньку Україну то в ложці води б утопили. І водміни упц мп неусунуться, роботу пана з москви гідно виконують, Богові на гнів, а рогатому на славу, ГАНЬБА їм...
Волі Показати IP 14 Червня 2023 18:07
Візьміть книги для початкових класів і правопис вивчіть. Читати гидко такі *патріотичні* і безграмотні дописи.
123 Показати IP 14 Червня 2023 19:09
А Михаїла запросять?
Друг Показати IP 14 Червня 2023 20:29
Слава Їм, Слава, слава... Дякуючи козакам ми можемо жити в нашій державі Україні, і бути патріотами на своїй землі. Ха... в дописах Волі бачу що комусь гидкі патріоти, то певно святий отець з пекла родом гидує, п. Зеленський мову укр. вчити змусив, той біс біситься. Слава Ісусу Хресту, Слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus