USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Реєстратор помер і справу закрили: шанси, що в Луцьку замість ТРЦ виросте 24-поверхівка, зростають

16 Травня 2023 18:31
Шанси, що в Луцьку замість торгово-розважального центру з’явиться багатоповерхівка, зростають. Схоже, у прокуратурі не збираються далі розвивати історію стосовно земельної ділянки, що на вулиці Архітектора Метельницького.

Торік прокуратура запідозрила, що цільове призначення згаданої земельної ділянки могли змінити незаконно, і відкрила кримінал. Кадастровому реєстратору, який був причетний до оборудки, навіть готувалися оголосити підозру. Однак він помер. Після цього справу закрили, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Цільове призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького змінили в обхід Луцької міської ради. Жодних дозволів чи погоджень на такі дії міськрада не видавала. Такий спосіб зміни цільового призначення земельної ділянки є незаконним. Тому в червні 2020 року прокуратура за цим фактом відкрила кримінал.

Ця земельна ділянка площею понад один гектар належить відомому луцькому бізнесмену та колишньому депутату Луцькради Андрію Покровському. У ході розслідування під роздачу потрапив не він. Підозру готували державному реєстратору, який за заявою Покровського та без дозволу міської ради вніс у реєстр зміни щодо цільового призначення земельної ділянки. Однак реєстратор помер, і справу, не встигнувши оголосити підозру, закрили.
Читати ще: Без дозволів і відома громади: як «найсвідоміший» луцький забудовник отримав землю під 17-поверхівки

Зараз кримінальне провадження закрито у зв’язку зі смертю державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, стосовно якого зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, але не повідомлено про підозру у зв’язку зі смертю, повідомила Луцька окружна прокуратура у відповіді на запит.

Але ж той факт, що цільове призначення земельної ділянки могли змінити незаконно, залишається.
Журналісти звернулися з іще одним запитом до прокуратури, аби та роз’яснила, чи буде ця історія мати продовження і що буде із земельною ділянкою.

У Луцькій окружній прокуратурі інформували, що нове кримінальне провадження не відкривали: «Повторне внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за різними заявами, але виходячи з одних і тих же підстав, не є належним способом захисту, оскільки така заява, відповідно до Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення, реєструється як дублікат та окремо кримінальне провадження в цьому випадку не обліковується, а отже, і не розслідується».

Тому нового криміналу саме за фактом зміни цільового призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького прокуратура не відкривала.

Людина померла і справи немає, хоч цільове призначення земельної ділянки змінили в обхід міськради, тобто незаконно. І хоч факт незаконності зміни цільового призначення очевидний, правоохоронці, посилаючись на різного роду положення, говорять про те, що нічого не можуть зробити, бо людина, якій мали оголосити підозру, померла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Іван Показати IP 16 Травня 2023 19:46
А навіщо в цій глуші ТРЦ? Для бродячих собак, аби розважались? З сучками? Чи для школярів з школи №7? По суті, ділянка на околиці міста, в кущах. Там був гараж споживспілки і земля вже 30 років не працює. Чекали, доки помре реєстратор як вихід з "тупикової" ситуації.
Ееее до Іван Показати IP 16 Травня 2023 22:37
В якій глуші це майже центр міста.
Оля до Ееее Показати IP 17 Травня 2023 11:44
Центр міста, біля парку
Голова Показати IP 16 Травня 2023 20:13
Так не переживайте, в нас мораторий на висотне будівництво!
ABC до Голова Показати IP 16 Травня 2023 22:04
Як казав Зеленський "Україна - можливо все". Я йому вірю.
Дідр Показати IP 17 Травня 2023 08:14
Що кажуть архітектори чи урбаністи з цього приводу? Генплан як явище існує чи 'з'хто як хоче- так і,,..будує'???
Коля Показати IP 18 Травня 2023 07:25
Інші будують як хочуть, а Покровському зась? Занесе і дозволять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus