USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Романюку розтлумачили, що телебачення Волині не «однобоке». ВІДЕО

18 Жовтня 2013 21:02
Луцькому міському голові Миколі Романюку, м’яко кажучи, не до вподоби інформація, яка 24-ого вересня прозвучала в новинах «На Часі» щодо харчування дітей у школах міста, - інформує ТРК «Аверс».

Що саме мав на увазі мер, критикуючи сюжет в якому, до слова, всі цифри та данні були взяті й озвучені винятково з його ж розпорядження, не зрозуміло. Адже на конкретну помилку Микола Романюк не вказав, - стверджують журналісти.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ ДЕПУТАТИ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ТЕЛЕБАЧЕННЯ ВОЛИНІ «ОДНОБОКЕ»
«Останнім часом багато є різного роду такої інформації, яка просто не відповідає дійсності… Якщо, навіть, подивившись ту передачу, де діти здають не поївши гречку з котлетою, ну я розумію, що діти хочуть сьогодні цукерку, фрукти, але ми не можемо собі цього дозволити, в нас немає на це стільки коштів», - зазначив Романюк.

Загалом, у розпорядженні Луцького міського голови Миколи Романюка №374, йдеться про те, що у навчальних закладах обласного центру харчування учнів відбувається за рахунок коштів бюджету міста, а це дві гривні 60 копійок на одну дитину, решту ж, три гривні 40 копійок, за згодою доплачують батьки. Повністю вартість обіду школярів становить 6 гривень.

Про те, що асортимент їжі міг би бути кращим, говорять і самі педагоги.

Заступник директора з навчально-виховної роботи по опікунству за харчуванням Оксана Омелян розповіла: «Порції розраховані на ту суму, що проплачується. Звичайно, хотілось, щоби на більшу суму наші діти харчувались. Наші дітки їли б фрукти - це їм найбільше подобається, але фруктів у нас мало, тому що вони коштують дорого».

Про те, що коштів на харчування луцьких школярів виділяють мало, говорять і в міському управлінні освіти.
Головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти Людмила Клиш розповіла: «Ми відштовхуємся від розпорядження міського голови де звичайно фінансування мале і бажано, щоб було більше, але на сьогоднішній день згідно з тим, що воно дуже мале, ми звертаємося і дуже просимо, щоб все ж таки більше було фінансування».

Згідно з законодавстом, дитяче харчування учнів 1-4 класів є безкоштовним і його повністю має забезпечувати місцева влада. А про те, що луцьких школярів годують таки найгірше по всій Україні, заявив директор центру політичних студій та аналітики Віктор Таран. З цього і був зроблений висновок - якби не гроші батьків - найрозкішнішим обідом луцького школяра могла б бути булка з чаєм. Бо що ж ще можна купити за 2 гривні 60 копійок?
Також журналісти видання поцікавились, що входить у меню учнів інших обласних центрів. До прикладу, у школах Херсона раціон значно відрізняється від того, що подають вихованцям луцьких навчальних закладів.

Педагог, який опікується харчуванням ЗОШ 1-3 ступенів у Херсоні Наталія Лопушинська розповіла: «Ну ось в нас виділяється 8, 25. М’ясні продукти щодня є, молочні два рази на тиждень бувають... Салати в нас є, от і фрукти бувають, яблука, банани, апельсини…».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
www Показати IP 18 Жовтня 2013 21:21
нехай на 2.60 наобідаються можновладці. перед виборами всі все розуміють,обіцяють.через рік -інопланетяни до проблем громади.А МЯР-ваші інтереси вже давно $$$$ коли наїстеся?
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2013 22:30
А до чого тут Романюк , якщо немає фінінсування де він має їх взяти. Все не зробить. Тут вам потрібно до Януковича.
50 ник Показати IP 19 Жовтня 2013 08:19
Це аверс не однобокий? Величко з своїми прихвоснями сектантами за копійку сосуть х.., А Ви говорите......
штунда Показати IP 19 Жовтня 2013 08:31
" Аверс" не тільки однобокий,а й продажний. Там не совісті, не честі, не знань. Це канал проклятий людьми і його мало хто дивиться.
Цікавий Показати IP 19 Жовтня 2013 09:31
А хто їх фінансує ?
Знаю Показати IP 19 Жовтня 2013 09:37
Один штунда, злодій і аферист з Боратина. Вони ж піде..си.
Пастор Показати IP 19 Жовтня 2013 09:41
Для знаю. Він живе в Боратині, а сам то він полішук з Маневицького району.
Іван Показати IP 19 Жовтня 2013 10:15
Правильно сказала чиновниця Клиш ,що фінансування ДУЖЕ мале. Ганьба економити на дітях.Чому в Херсоні -8,25,а в Луцьку-2,60 ГАНЬБА МЕРУ
Глядач Показати IP 19 Жовтня 2013 14:21
Аверс шукає дешевих сенсацій, багато сюжетів не розраховані на подання правдивої інформації, а на дешевий піар або антипіар. Скоро всі будуть відмовлятись давати будь-які коментарі або роз`яснення цьому каналу.
Сергій Показати IP 20 Жовтня 2013 08:30
Які 2.6 , у нас в 25 школі взагалі за порцію беруть по 6 гривень, і ніякої доплати немає, харчування тільки за кошти батьків
мама Показати IP 20 Жовтня 2013 13:23
А ви зайдіть в 15 школу - прохідний двір харчують усіх бажаючих,а все це з дитячих порцій за які платять батьки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus