USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Що залишилось від розкраденого військового містечка у Поворську. ФОТО

17 Травня 2016 11:40
Попри плани збереження державного майна в Поворську півсотні гектарів колишнього військового містечка у разом із будівлями виявилися нічийними і розкрадалися.

Фотознімки розкраденого колишнього військового містечка, яке знаходиться на околиці села Поворськ, які надав депутат Ковельської районної ради V та VI скликань, генеральний директор ТзОВ «АВТОР» Анатолій Корнійчук, опублікувало видання kowel.com.ua.

Чекаючи друзів, які мали приїхати поїздом, він із сином, щоб вкоротити час, вирішили погуляти лісом, поряд із місцевим залізничним вокзалом.

«Перейшовши умовне КПП колишнього військового містечка, я побачив страшну картину руйнації та безгосподарності. Пригадалися восьмирічної давнини спогади про День депутата, що був організований Ковельською районною радою і описаний у статті «Як фермера «водили» за носа». Як гаряче та переконливо доводив колега-депутат Степан Чабан про плани збереження державного майна тут, в Поворську.

Ще були цілі приміщення штабу та склади, росли багаторічні дерева, милували оком рівні асфальтовані доріжки у лісі», – говорить Анатолій Корнійчук.

Він пропонує читачам оглянути те, що лишилося від державного майна, яке так «пильно» оберігали державні мужі. З його слів, «охороною» тут займалося Ковельське лісогосподарське акціонерне товариство «Тур».

«Коли під час проведення районною радою Дня депутата було вирішено поїхати у Поворськ і подивитися, в якому стані перебуває там колишнє військове містечко, то за чиїмсь «велінням» переважна більшість обранців громади відмовилась від поїздки. Не поїхали в тому числі й сьогоднішні керівники району, які вже зараз намагаються передати бодай кудись те, що лишилося від державного майна.

Гірко на душі й боляче, що ми такі є!» – із сумом каже Анатолій Корнійчук.



Нагадаємо, на території авіаційного полігону «Поворськ» у Ковельському районі періодично проводять військові навчання. Нині на Волині здійснюються планові навчальні польоти бойової авіації ЗСУ: планові навчальні польоти в темний час доби відбуваються на Луцькому військовому аеродромі, а також відпрацьовуються навички пілотування і літаковедення за визначеними маршрутами по області, і навички бойового застосування фронтової бомбардувальної авіації на авіаційний полігон Поворськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Белорус Показати IP 17 Травня 2016 12:07
Это нормально... Это по украински...
Микола (розвитор по Показати IP 17 Травня 2016 12:43
Я не нездужаю, нівроку, А щось такеє бачить око, І серце жде чогось. Болить, Болить, і плаче, і не спить, Мов негодована дитина. Лихої, тяжкої години, Мабуть, ти ждеш? Добра не жди, Не жди сподіваної волі — Вона заснула: цар Микола Її приспав. А щоб збудить Хиренну волю, треба миром, Громадою обух сталить; Та добре вигострить сокиру — Та й заходиться вже будить. А то проспить собі небога До суду божого страшного! А панство буде колихать, Храми, палати муровать, Любить царя свого п'яного, Та візантійство прославлять, Та й більше, бачиться, нічого. (Т.Г. Шевченко 1858 рік)
полюх Показати IP 17 Травня 2016 19:14
дуже мальовничо та душевно і головне -по хазійському
красотка Показати IP 15 Липня 2016 09:28
Автор який пише статтю міг би хоча б логіку підключити...спочатку публікує фото з руїнами, а потім пише, що там проводяться військові навчання. Колись у Поворську було дві військові частини, одна з них залишилась діючою, тобто авіаційний полігон, а одна була розформована ще в 90-х роках. Залишки розформованої частини частково представлені на фото, але більшість фото це розвалені приватні господарські будівлі людей, які жили поки військова частина ще ''жила''. Її розформували, військових попереводили служити в різні гарнізони по всій Україні і відповідно ці сім'ї виїхали. Проте зараз в містечку живуть люди, підтримуючи його придатний стан для проживання самостійно. Те що територія самої частини розваляна, це правда....тут немає що казати, але не містечко.... А діючий полігон "Поворськ" і його містечко і зараз в хорошому стані!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus