USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Швидкий розвиток ШІ-технологій призведе до збільшення кібератак, – британська розвідка

26 Січня 2024 23:00
Швидкий розвиток нових технологій зі штучним інтелектом (ШІ) призведе до збільшення кількості кібератак, які тепер також зможуть здійснювати менш досвідчені хакери.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт Національного центру кібербезпеки (NCSC), який є частиною Центру урядового зв’язку Великої Британії (GCHQ).

«ШІ майже напевно збільшить обсяг і посилить вплив кібератак протягом наступних двох років. Однак вплив на кіберзагрозу буде нерівномірним», – йдеться у звіті.

Читати ще: Український хакер готував кібератаки на урядові сайти та наводив російські ракети на Харків

За даними NCSC, найбільше зростання можливостей у кіберпросторі отримають «хакери-пристосуванці», які не обов’язково володіють навичками, необхідними для здійснення атак вищого рівня.

У звіті також вказується, що принаймні використання інструментів із генеративним штучним інтелектом, таких як чат-боти, може допомогти створювати більш переконливі електронні листи чи документи, які використовуються в онлайн-фішингових кампаніях.

Читати ще: Кібератаки, ботоферми, фішинг: у Луцьку бізнесменів навчали захищати онлайн-бізнес

В NCSC додають, що більш здібні хакери, які підтримуються іншою державою, «найкраще можуть використовувати потенціал штучного інтелекту в розширених кіберопераціях проти мереж, наприклад, для створення передових зловмисних програм», маючи на увазі шкідливе програмне забезпечення та комп’ютерні віруси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 27 Січня 2024 07:43
Взагалі то при досить високому розвитку ШІ зможе сам запобігати кібератакам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus