USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Суровікін збільшив шанси своєї армії протистояти контрнаступу ЗСУ: чи можливий прорив українських військових

26 Грудня 2022 16:28
Генерал російської армії Сергій Суровікін, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, зменшив ймовірність успішного контрнаступу ЗСУ. Йдеться про відступ окупантів з Херсона та посилення фронту новобранцями.

Про це йдеться у статті Financial Times, передає ТСН.

Згідно з інформацією західного видання, командувач російської армії посилив фронт новими солдатами чисельністю близько 300 тисяч осіб. У FT зауважують, ці сильніші оборонні позиції зменшують шанси на успіх українського зимового контрнаступу, який переріже сухопутний міст, що проходить уздовж узбережжя Азовського моря і з’єднує Росію з Кримом, хоча прорив все ще розглядається західними військовими аналітиками як можливий.

Читати ще: Розвідка Британії оцінила тактику «Вагнера» під Бахмутом: новобранці – витратний матеріал

Зі слів колишнього бригадного генерала Збройних сил Британії армії Бена Баррі, що російська військова техніка та велика кількість особового складу нічого не варті, якщо розвідка, керівництво – неадекватні. Втім бойовий дух і рішучість українських військових все ще набагато вищі, ніж у російських.

Російська армія перейшла до нової оборонної тактики

За даними британської розвідки, російська армія в Україні перейшла до нової оборонної тактики. Йдеться про масові мінування полів. Втім, як наголошують у розвідці, вони можуть бути ефективними лише, якщо прикриті спостереженням та вогнем. Від жовтня російські сили здебільшого зосередилися на будівництві оборонних позицій на багатьох ділянках лінії фронту в Україні.

Як вважає керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, у найближчий період докорінних змін на полі бою не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus