USD 40.90 41.40
  • USD 40.90 41.40
  • EUR 40.95 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Символічний подарунок до дня народження: у Волинській обласній дитячій лікарні відкрили відремонтоване відділення. Фото

15 Травня 2024 08:58
Генеральна директорка Волинського медоб’єднання захисту материнства та дитинства Ірина Горавська представила оновлені площі відділення отоларингології. У медичному закладі побували голова Волинської ради Григорій Недопад та очільник управління охорони здоров’я ОДА Юрій Легкодух.

У присутності поважних гостей, завідувачів відділень, медиків Ірина Іванівна презентувала результати роботи.

«Сьогодні після поточного ремонту ми відкриваємо оновлене відділення отоларингології. Мені кажуть, що треба фотографувати до і після. Я ніколи того не роблю, бо не хочу пам’ятати, як було до ремонту. Тепер умови, в яких перебуватимуть наші пацієнти, будуть більш комфортні, більш безпечні, більш якісні», – наголошує Ірина Горавська.
Директорка установи підкреслює: ремонт здійснено за кошти, які заробив заклад внаслідок контрактування з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Це є найкращим свідченням не лише дієвості медичної реформи, але й ефективного керівництва. І, звичайно, не можна не згадати теплими словами благодійницю з Німеччини Ріту Лімрот. Вона вже давно допомагає лікарні різноманітним обладнанням.
«Так сталося, що відкриття оновленого відділення збіглося з днем народження завідувача, тому вийшов такий подарунок для нього», – усміхається Ірина Горавська.

Читати ще: «Перші два тижні навіть не їздила додому». Ірина Горавська – про те, чим живе під час війни Волинське медоб’єднання захисту материнства і дитинства

Завідувач відділення отоларингології Руслан Жиленко насамперед дякує директорці медоб’єднання.

«Багато було спочатку дискусій та різних думок щодо бачення лінії розвитку закладу та керівництва ним. Однак зараз можу сказати чесно: скільки було попередніх керівників і скільки зробила Ірина Іванівна за такий короткий період – вони всі разом стільки не зробили. Дякую усім, хто докладав максимум зусиль, аби ремонт було зроблено швидко і якісно», – не стримує емоцій Руслан Жиленко.
Затим лікар провів своєрідну екскурсію, демонструючи не лише відремонтовану територію, але й обладнання. На власні очі можна переконатися, як медики використовують техніку світового рівня.

У оглядовій – два пацієнти. Один з них проходить післяопераційний огляд. Іншого діагностують перед оперативним втручанням. «Мікроскоп у нас не надновий, але дуже хороший. Оптику використовуємо провідних компаній: Pentax, Carl Zeiss, Leica. Так само проводимо й операції – зображення виводимо на великий монітор. За процесом спостерігають наші колеги, які можуть спільно розв'язувати проблемні моменти. Окрема гордість – гнучкий ларингобронхоскоп. Загалом, рівень нашого медобладнання дозволяє робити складні операції, наприклад – встановлюємо титанові протези», – пояснює Руслан Жиленко.
Загалом, техніка і медики не мають коли відпочивати. За рік тут відбувається близько двох тисяч операцій. Це також стало важливою причиною оновлення.

У лор-відділенні – 9 палат. В усіх тепер встановлено кондиціонери, адже такою є вимога НСЗУ. Повністю переобладнано санвузли. Усі ліжка в палатах обладнано пультами керування. Вони, для зручності пацієнтів та медиків, розміщені у різних зонах досяжності. Це, як пояснюють лікарі, значно полегшує перекладання прооперованих пацієнтів з каталки. До речі, враховуючи, що тут насамперед проходять лікування діти, усі ліжка обладнано обмежувачами.
На окрему увагу заслуговують палати для пацієнтів, які потребують постійного нагляду. Їхнє матеріально-технічне оснащення забезпечує моніторинг стану здоров’я, а поряд можуть перебувати рідні.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus