USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Центр реабілітації на Волині отримав дороговартісне обладнання

24 Липня 2023 09:31
Ковельський центр реабілітації та надання паліативної допомоги отримав дороговартісне діагностичне устаткування.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Рентгенівська система DR 100e та ультразвуковий комплекс DC 40 – найновішої модифікації, загальна вартість обладнання перевищує 4 мільйони гривень.

Керівниця реабілітаційного центру Наталя Віслогузова розповіла, що додаткова цінність устаткування у його мобільності, адже пацієнти обласного комунального закладу – це паліативні хворі, прикуті до ліжка, окрім того тут проводять комплексну реабілітацію для хворих після інсульту, а також дітям зі сколіозом та плоскостопістю.

«Наш заклад дуже потребував такого обладнання. Тим більше, що невдовзі плануємо відновлювати і наших поранених захисників», - зазначила директорка медичної установи.

Вона додала, що із запитом про забезпечення діагностичним устаткуванням центр реабілітації та надання паліативної допомоги звернувся до Міністерства охорони здоров’я, яке і задовольнило потребу за сприяння міжнародних партнерів.

Сучасну діагностичну апаратуру для Ковельського реабілітаційного центру придбала німецько-українська благочинна асоціація Українці в Німеччині Ukrainian Future. Від імені засновника реабілітаційного центру - Волиньради - її голова Григорій Недопад висловив вдячність і МОЗ, і міжнародним партнерам за надане обладнання: «Особлива вдячність Ukrainian Future. Знаю, що ця благодійна організація потужно допомагає землякам від початку великої війни і медобладнанням, і спецавтотранспортом, усім, що дозволило нам пережити зимовий блекаут, усіляко підтримує наших вимушених біженців у Німеччині. Українці гуртуються, де б не мешкали, і об’єднують навколо себе світ. Разом неодмінно переможемо і відновимося з попелу війни».

Принагідно Григорій Недопад і Наталя Віслогузова обговорили плани з реконструкції однієї з будівель закладу під відділення реабілітації для військових. На це планується залучити фінансування у рамках Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus