USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Тисячі лучан пересіли на залізних коней: у місті – велодень. Фото

23 Травня 2021 12:02
Масовий велопробіг вулицями Луцька, приурочений до Всеукраїнської акції «Велодень-2021», відбувся сьогодні, 23 травня. Мета заходу – популяризація велосипеда як зручного та екологічного виду транспорту.

Для багатьох шанувальників велосипедів цей день став справжнім довгоочікуваним святом. Адже минулоріч захід скасували через локдаун. Відзначимо, що велодні у Луцьку проводять з 2007 року.

Сьогодні ж юні та дорослі учасники акції зі своїм транспортом зібралися на парковці біля ТРЦ «ПортСіті». Дво-, три- й чотириколісні. Одно- та багатомісні – стільки велосипедів найрізноманітніших конструкцій одразу годі побачити жодного іншого дня. Не став на заваді й нічний дощ, який змусив учасників добряче попереживати, чи не буде свято скасовано.

Оскільки реєстрація цьогоріч відбувалася онлайн, то велопробіг розпочався майже вчасно – о 10.08. Колона залізних коней, прикрашених кульками та прапорцями, рушила за таким маршрутом: ТРЦ «ПортСіті» – проспект Соборності – проспект Молоді – проспект Відродження – вулиця Рівненська – проспект Волі – Театральний майдан – вулиця Винниченка – проспект Василя Мойсея – проспект Перемоги – ТРЦ «ПортСіті».
Безпеку учасників під час руху колони забезпечували працівники патрульної поліції. Приємно, що велопробіг минув вдало. Дрібні поломки та сходження з траси, звичайно, траплялися, однак серйозних інцидентів не було.

Після фінішу велосвято продовжилося. Усі зареєстровані учасники, а їх на той момент було 902 лише у онлайн формі і кількість додавалася, мали шанс отримати велосипед.

Олександр ДУРМАНЕНКО

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пішохід Показати IP 23 Травня 2021 13:00
Раз в рік перекривати дороги, щоб жителі покатались велосипедами.
Анонім до Пішохід Показати IP 23 Травня 2021 13:31
Забули як щомісяця перекривали?
Їван з Гнідави Показати IP 23 Травня 2021 17:26
А чого мер без велоекіпіровки ? Нарушаєм, нарушаєм ...
Ігор Показати IP 24 Травня 2021 13:50
Слабка організація велопрбігу. Автомобілі нам переїджали дорогу, замикання колони поліцейським автотранспортом не відбувалось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus