USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Болгарії виявили новий вид панд

3 Серпня 2022 00:56
У Болгарії знайшли пару скам’янілих зубів панди, які належали останній панді Європи, що мешкала шість мільйонів років тому.

Про це повідомляє Live Science.

Аналіз зубів показав, що ікла цієї панди не схожі на зуби інших видів панд, раніше виявлених в Європі. У більшості видів європейських панд зуби були меншими, ніж у сучасних гігантських панд, тобто вони, ймовірно, були набагато меншими від своїх сучасних родичів.

Однак у панд виявленого виду Agriarctos nikolovi зуби були набагато більшими, а це означає, що за розміром вони були такими ж або трохи більшими, ніж сучасні великі панди.

Палеонтолог із Болгарського національного музею природної історії Микола Спасов додав, що представники виду Agriarctos nikolovi жили в зовсім іншому середовищі. Зокрема, раціон панд міг бути набагато різноманітнішим, ніж у сучасних тварин, вони харчувалися різноманітною м’якою рослинністю, а не лише одним видом рослин, як сучасні панди – бамбуком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus