USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У лісовій галузі Волині - «все для всіх»?

13 Квітня 2016 13:45
Незаконна вирубка лісу на Волині призводить до нищення «зелених легенів» Лесиного краю. Днями податківці Волині інформували, що в області є понад 700 пилорам, з яких близько сотні - нелегальні. Така безгосподарність призводить до того, зауважив голова облради Ігор Палиця, що хтось намагається швидко набити свої кишені, не думаючи про майбутнє лісів.

«Дуже багато на Волині є незаконних пилорам. Відповідно, здійснюється незаконна вирубка лісу. Зауважу, при діяльності минулого злочинного режиму влади в області вирубка лісу дорівнювала 550-600 тисяч кубометрів на рік, а при нинішньому «демократичному» вирубка сягала, навіть, мільйона кубометрів на рік. Хтось хоче швиденько набити кишені й їх не цікавить, чи залишиться ліс, чи ні. Керівників лісу змінюють - їх люструють, одні громадські організації лобіюють інтерети тих, кого краще знають, інші - інших. А це - безлад, який веде до знищення волинських лісів.
Якщо лісник рубає дерева собі, то як тоді він може заборонити це робити іншим?! Тому має бути правило: або всім, або нікому. Сьогодні ж у нас діє правило «все для всіх», все усім дозволено, а так не має бути», - наголосив голова облради.

Окрім того, додав, що мають бути певні правила, мовляв, зрубав одне дерево – посадив два. Якщо ж цього не роблять, вважає Ігор Палиця, винних потрібно саджати за грати.

Нагадаємо, в лісовій галузі наявна й інша проблема: на Волині за певною «владною» вказівкою волинські лісгоспи наймають для охорони працівників приватних фірм. Зокрема, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини нещодавно мав місце інцидент між приватною охороною «Комбат сек’юріті» (до складу якої входять колишні бійці АТО) та місцевими мешканцями. Тоді охоронці лісу побили сімох селян.

Такі конфлікти, вважає голова облради Ігор Палиця, дискредитують бійців АТО, які гідні поваги та визнання, а подібні ситуації псують ставлення до цієї категорії людей.

«У мене була розмова із представниками АТО, зокрема із «Комбат сек'юріті». І я їм пояснюю, що в Україні люблять захисників Батьківщини, поважають воїнів, які боронять державу від лиха на сході. Не втручайтеся в подібні справи. На вас повинні рівнятися інші», - резюмував Ігор Палиця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
укроп Показати IP 13 Квітня 2016 20:02
Хоч одна розумна людина в області є!!!
Селяни Показати IP 14 Квітня 2016 08:33
Поговорять,поговорять, як нічого не робили так і робити не будуть.Всі пилорами кришуються місцевими чиновниками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus