USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку хочуть збільшити вартість проїзду в тролейбусах з 1 березня

5 Січня 2016 15:41
Враховуючи звернення Луцького підприємства електротранспорт» та зважаючи на підвищення цін на енергоносії, матеріали, запчастини, збільшення розміру мінімальної заробітної плати, виконавчий комітет міської ради пропонує підвищити вартість проїзду в міському електротранспорті з 1 березня 2016 року.

Зокрема, ціну квитка для проїзду в тролейбусі пропонують підняти до 2 гривень.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету міської ради «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)» від 30.12.2015.

Проект, зокрема, передбачає:

1. Встановити з 01.03.2016 для Луцького підприємства електротранспорту:

1.1. Тариф на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті (тролейбусі) – 2 гривні.

1.2. Вартість разового квитка на проїзд в міському електричному транспорті (тролейбусі) для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 1 гривня.

1.3. Вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі):

- для підприємств, установ, організацій – 120 гривень;

- для населення – 105 гривень;

- для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-IY рівнів акредитації – 50 гривень.

Як відомо, останнє здоржчання проїзду в луцьких тролейбусах відбулося 1 липня 2015 року - із 1,25 гривні до 1,75 за одну поїздку

Нагадаємо, у Луцьку склалася безвихідна ситуація з пільговими перевезеннями громадян у міському транспорті. Держава перекладає фінансування пільгових перевезень на місцеві бюджети, а останні не в змозі проплатити перевезення тієї кількості пільговиків, яка наразі користується послугами громадського транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Луцьк Показати IP 5 Січня 2016 16:21
Велика подяка тролейбусникам та маршруткам, що їздять в мороз!!! А що сказати про маршруточників які зажали копійку на придбання зимового пального і не виїхали на маршрути - скотиняки бездушні. Через вас люди мерзнуть. Виконкому варто було б це відслідковувати і враховувати при тендері.
ааа Показати IP 5 Січня 2016 16:35
Краще пільговиків перестаньте возити...а так-можна хоч 10гр брати за проєзд-тролейбус і надалі буде збитковим
Корінний лучанин до ааа Показати IP 5 Січня 2016 20:49
Тобі що, пільговики поперек горла стали? Ти що , не зрозумів що БЮДЖЕТ 2016 сформований в т.ч. і за рахунок урізання видатків переважного числа населення УКРАЇНИ , і за рахунок пенсіонерів з мінімальними пенсіями і людей з мінімальними зарплатами ? Мінімальна зарплата повинна бути в РАЗИ ЗБІЛЬШЕНА!!! На 1300грн. ти проживеш? А ти робиш винними пільговиків! Вони є різні оті пільговики і їх звичайно треба всіх перевірити і оновити базу данних !!! А в ПЕНСІЙНОМУ ФОНДУ нізвідкіля вже грошей брати, їх не вистачає і тут є проблема із мертвими душами! Що хіба це неправда? Влада яка , зараз називає себе проЄВРОПЕЙСЬКОЮ не хоче цього робити зараз, навіть із корупцією не дуже бореться!
Анонім до ааа Показати IP 6 Січня 2016 12:36
На кого ще б сперли як не на пільговиків ? Виходить у всіх наших бідах пільговики винуваті ? Ну все через них. Не вони приймали ті закони, які передбачали пільги, а влада, вибрана нами. Люди їх ЗАСЛУЖИЛИ ( своїм здоров"ям, часом і т.ін.) і треба це сприймати як є.
Анонім Показати IP 5 Січня 2016 17:02
Не крадіть і буде вам добро!
123 Показати IP 5 Січня 2016 17:08
Шановні журналісти. А як можна друкувати проект рішення виконкому, яке ще не пройшло регуляторну процедуру і громадське обговорення!!!!!!!
Окуньський П,В. Показати IP 5 Січня 2016 17:22
Звернення громадян Луцька до міської влади : " ...враховуючи значне підвіщення цін на продукти харчування, комунальні послуги , дуже низькі зарплати та пенсії тому , до вирішення для нас цих життєво важних питань - просимо залишити проїзд в громадському транспорті без змін ! " . Ми обирали владу для вирішення питань громади в першу чергу ,а потім якогось окремого підприємства !!!
Анонім до Окуньський П,В. Показати IP 5 Січня 2016 18:42
С таким подходом останешься без городского транспорта. Ведь ты хочешь, например, чтобы тебе платили индексацию в связи с инфляцией. Следовательно, и водителям надо ее платить. А деньги на это можно брать только с проданных билетов. Вот и получается, что для выполнения закона Украины НЕОБХОДИМО повышать стоимость проезда в городском транспорте.
Олександр Показати IP 5 Січня 2016 17:38
Тобто за пенсіонерів та пільговиків і далі платити буду я... Ви б краще не з мене брали 25 копійок, а з них - пільговиків: і їм не жалко і в рази доходи збільшаться, бо ж їх у салоні 8 з 10
Анонім до Олександр Показати IP 5 Січня 2016 18:44
И раньше ты за них платил. Правда еще в прошлом году через государственный бюджет, а с этого года - через местный бюджет.
лучанка до Анонім Показати IP 11 Січня 2016 17:59
платити повинні всі!!!! якщо ми платимо за дитину яка ще не заробляє, то чому пенсіонер повинен їхати безоплатно? платіть також 1 грн - ось вам і пільга - 50% вартості а так скільки не піднімай вартість проїзду тролейбуси будуть збитковими тому що 80 а то і всі 90% катаються безкоштовно.
ігорік Показати IP 5 Січня 2016 17:47
Скоро будемо перекривать дороги. З 1 березня
О Б У Х Показати IP 5 Січня 2016 17:48
А давайте вже по 5 гривень!!! СВОЛОЧІ!
Анонім Показати IP 5 Січня 2016 18:58
Цікаво а що дало попереднє підвищення ціни, воно ж теж супроводжувалося такими самими лозунгами, а в результаті, підприємство на грані, тролейбусний парк металобрухт, ніякого підвищення зарплати водіям ніхто і в очі не бачив, те що заробили віддавати ніхто не збирається. Тоді питання, а на що пішли гроші з здорожчання квитків. ? І на що підуть наступні.?
Василь Показати IP 5 Січня 2016 19:12
Скоротити кондукторів і ввести нові, в т.ч. електронні засоби оплати, поставити лічильники на вході, пільговикам надавати грошову компенсацію - це єдиний вихід з ситуації. З іншої сторони це дозволить зменшити вартість проїзду в тролейбусах та маршрутках, або залишити на цьому ж рівні при покращенні обслуговування. Про це говориться постійно, але ж ворюгам це не вигідно!
Григорій Іванович Показати IP 5 Січня 2016 19:25
Схожі ситуації будуть продовжуватись постійно, поки не будуть платити всі. А так роби хоч 10 грн. всерівно тролейбус буде збитковим. Тільки адресна допомога! Щомісячна доплата пільговикам на проїзд. Хочуть - їздять, хочуть - куплять пляшку пива, молока чи горліки, це їх справа. Але їздити будуть гонорово! Чому пільговик, та й будь хто, має принижуватись.чому його пільга залежить від випадку - є ще хто з пільговиків в салоні чи ні?! Та й чиновники менше спокушатись будуть на відкати за компенсайцю перевізникам
читач Показати IP 5 Січня 2016 19:31
а давайте по 2 гривні!:) кондуктори не будуть просити 25 копійок:) їм же розмінки ніхто не видає ...
Джулія Показати IP 6 Січня 2016 12:54
А слідом за вартістю проїзду в тролейбусах і в маршрутках проїзд подорожчає :-(
ВОВК Показати IP 6 Січня 2016 22:58
ПЕНСІНЕРАМ ВИДАТИ НА ЗИМУ ЛИЖІ А НА ЛІТО СКЕЙТИ І НЕМА ПРОБЛЕМ. СОБАК ЗАПРЯГТИ В САНИ ХАЙ СУНУТЬ ДІДІВ НА ПРИЙОМ ДО РОМАНЮКА.
Анонім Показати IP 23 Січня 2016 18:27
Нема потреби збільшувати за проїзд бо люди пересядуть на маршрутки. 21 січня не було з кого брати гроші в тролейбусі №12 в 13.54 з Володимирської то вона з 6 -річної дитини здерла і ще питала куди їдуть і сказала платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus