USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку на баланс ЖКП передали 11 укриттів і зобов'язали їх відремонтувати: в якому стані приміщення

19 Серпня 2023 17:37
Луцька міська рада передала на баланс житлово-комунальному підприємству №3 11 захисних споруд у різних частинах міста. І зобов’язала до кінця літа привести їх до ладу.

Як розповів Суспільному керівник ЖКП №3 Олександр Мартинюк, йдеться про 10 протирадіаційних укриттів і одне сховище.

Після перевірки шість із 11 захисних споруд визнали частково придатними. Зі слів керівника ЖКП, приміщення потребують ремонту.

Одне із переданих на баланс укриттів – у житловому будинку на проспекті Волі, 23. Олександр Мартинюк каже: воно одне з найстаріших в місті, збудоване понад 70 років тому.

«Тут був жах. Одного сміття, мабуть, вивезли більш як два причепи», – додав керівник ЖКП.
Після передання укриття на баланс житлово-комунального підприємства в приміщенні залили бетоном підлогу, знищили грибок, пофарбували двері, побілили стелю та стіни, облаштували санвузли. Нині готовність захисної споруди – 80%.

Робили усе працівники ЖКП і матеріали брали найдешевші, бо економили, розповів головний інженер Володимир Михайловський.
«Ми вже витратили сюди понад 100 тисяч. Тут залишилося ще зробити вентиляцію. Уклали договір із субпідрядником теж на 115 тисяч», – розповів він.

Читати ще: 47 мільйонів на шкільні укриття: у чотирьох навчальних закладах Волині облаштовують сховища

Ще один об’єкт – бомбосховище в будинку на Гулака-Артемовського, 3. Ремонтні роботи у захисній споруді тривають третій тиждень.

У цьому приміщенні, каже керівник ЖКП, теж було багато сміття, його прибрали. А особисті речі людей, які можуть мати цінність, вивезти не наважилися.
«Це подарунки наших славних мешканців. Носимо туди-сюди. З однієї кімнати в іншу. Щоб можна було працювати», – додав Олександр Мартинюк.

Укриття в двоповерховому будинку на вулиці П’ятницька Гірка, 12 – це ще польська забудова, розповів місцевий мешканець Валерій Савельєв. Чоловік відповідає за ключі від захисної споруди.
Зі слів лучанина, в укритті комунальники уже навели лад: «Зараз тут шик. Порівняти, що було раніше, – купи сміття, шприців, пляшки і задній вхід теж прочищали, бо там купа цегли, все завалено було».

Нині це укриття готове на 98%, каже директор ЖКП Олександр Мартинюк.

До кінця літа працівники житлово-комунального підприємства №3 мають відремонтувати ще три захисні споруди: на проспекті Волі, вулицях Словацького та Винниченка.

На ремонти укриттів цього року міська рада передбачила два мільйони гривень, розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк.

«Вони будуть підготовлені, потім ДСНС і ми комісійно обстежимо й визначимо готоність. Хоча в них можна укриватися і люди укриваються зараз», – додав посадовець.

Зі слів Юрія Кирилюка, за приблизними підрахунками міської ради, у захисних спорудах міста може розміститися 200 тисяч населення, це враховуючи найпростіші укриття – підвали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 19 Серпня 2023 18:56
Таких приміщень у місті є багато. Але значну частину їх з благословення міських чиновників продали бізнесу, віддали в оренду, пороздавали не за дякую ! Сьогодні є актуально і справдливо повернути їх місту і повернути їм первісне призначення. А для більшої зговірливості тих дійових осіб - варто підняти рішення міськвиконкому за минулі роки і надрукувати у пресі прізвища усіх тих, хто готував такі рішення, візував їх та підписував. Лучани повинні знати фамілії усіх тих хероїв !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus