USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку на чемпіонаті України з тхеквондо змагаються спортсмени із 17 областей. Фото

9 Березня 2024 17:39
Упродовж 8–10 березня Луцьк приймає чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ). Одночасно в стінах спорткомплексу Волинського національного університету змагаються юнаки, молодші юнаки та кадети. Загалом до обласного центру Волині завітали 650 учасників із 17 областей.

Для кадетів, а це спортсмени від 2012 року народження, змагання мають підвищену відповідальність – за результатами поєдинків кращих відбиратимуть у збірну України.
Читати ще: У Луцьку на різдвяному турнірі змагаються понад 200 дзюдоїстів. Фото

Як зазначив керівник Волинського обласного осередку тхеквондо (ВТФ) Ярослав Мицюк, чемпіонат відбуваються в Луцьку через відносно безпечні умови, а також здатність міста приймати змагання високого рівня. На Волині, з його слів, близько 200 спортсменів займаються тхеквондо.
Читати ще: У Луцьку п’ять студентських команд змагалися за Кубок Університету Лесі Українки з футзалу. Фото

До церемонії відкриття чемпіонату долучилися заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступниця голови Волинської ОВА Мирослава Якимчук та директор департаменту молоді та спорту ОВА Олександр Хвіщук. Усі вони бажали учасникам миру та спортивних перемог.

Представники влади також вручили документ про отримання звання «Майстер спорту України» волинській спортсменці Софії Гурняк.
Головний суддя змагань серед юнаків та молодших юнаків Євген Ленець переконений, що заняття тхеквондо дуже дисциплінує спортсмена та додає фізичного розвитку.

«Всі види бойових мистецтв дуже достойні, тому варто займатися тим, що припаде до душі. Тхеквондо, на мою думку, вирізняється об’єктивністю та чесністю, адже в нас використовується електронна система суддівства. Це дає змогу точно оцінити результат, бо техніку не можна підкупити чи попросити посприяти. Тут сам спортсмен відповідає за свої досягнення», – поділився Євген Ленець.
Читати ще: Козацький турнір із рукопашу гопак у Луцьку зібрав майже 200 учасників. Фото

Чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) завершиться 10 березня. Переможці отримають пам’ятні нагороди, а кращі спортсмени-кадети – можливість представляти Україну на міжнародній першості.
Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus