USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Луцьку оперативники спіймали шахраїв-гастролерів

25 Серпня 2023 12:57
Оперативники Луцького РУП спільно з управлінням карного розшуку, за підтримки відділу кримінального аналізу та інших служб ГУНП у Волинській області встановили особи шахраїв-гастролерів і їхнє місце перебування. 25-річний чоловік – з Сумської області, його 23-річна спільниця – з Полтавщини.

Поліцейські вже задокументували 15 фактів аналогічних шахрайств у закладах Луцька. Продовжує надходити інформація щодо такого виду ошуканства, тож подальші слідчі дії тривають, інформують у ГУНП Волині.

Зловмисники діяли таким чином: спершу жінка заходила до магазину чи кафе, розмовляла з продавцями, просила якийсь товар і показувала гроші, аби розплатитись за нього. Тим часом невідомий чоловік поруч відволікав увагу продавців. Коли ж вони знову починали спілкуватися з жінкою, та висловлювала претензії, щоб їй дали решту, мовляв, щойно ж вона розплатилась за товар. Розгублені продавці видавали решту – по кілька сотень гривень за раз.
«Зауважимо, що ніхто з ошуканих до поліції з цього приводу не звертався. Оперативники отримали інформацію про невідомих осіб, які вчиняють шахрайські дії, і одразу розпочали комплекс оперативно-розшукових заходів. Завчасне звернення до поліції уберегло б інших від таких шахрайств», – повідомив керівник кримінальної поліції Луцького РУП Сергій Лавренчук.
Завдяки оперативності та злагодженій роботі поліцейських шахраїв затримали, їм вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу. За це зловмисникам максимально може загрожувати позбавлення волі до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дєд Показати IP 25 Серпня 2023 13:27
Ну ви зрозуміли, ци... Ой, ні, особи ромської національності.
Додік Показати IP 25 Серпня 2023 14:06
Циганський гіпноз? Колись був свідком подібного ошуканства...
Боксер Показати IP 25 Серпня 2023 20:18
Не пускайте їх в магазини !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus